Izvor: Sandžak press arhiva vesti 14.08.2018

Dva dolara dnevnih prihoda po glavi stanovnika Gaze

Sandžak press 14.08.2018
Stopa siromaštva u Pojasu Gaze porasla je na 85 posto, upozorava Narodni odbor za borbu protiv blokade. U Pojasu Gaze, koji je pod izraelskom blokadom od 2006. godine, dnevni prihodi po glavi stanovnika iznose dva dolara, javlja Anadolija. Jamal… »

Irački premijer pružio punu podršku Turskoj

Sandžak press 14.08.2018
Uz Tursku smo u vezi s nacionalnom valutom i podržavamo je u svim mjerama koje će poduzeti, rekao je Haider al-Abadi. Irački premijer Haider al-Abadi pružio je, tokom sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, punu podršku Turskoj… »

Egipat: Pet godina od masakra na trgu Rabaa

Sandžak press 14.08.2018
Pola decenije od smrtonosnog razbijanja demonstracija, organizacije i dalje pozivaju na nepristrasnu istragu. Prije pet godina, Egipat je svjedočio jednom od najsmrtonosnijih dana demonstracija u svojoj modernoj historiji kada su snage sigurnosti ubile… »

Arapski mediji prenijeli vijest o smrti šejha Sulejmana ed-Duvejša u saudijskom zatvoru

Sandžak press 14.08.2018
Piše: Abdullah Nasup Al Džazira i drugi arapski mediji prenijelu su danas vijest da je u saudijskom zatvoru umro šejh Sulejman ed-Duvejš. Vijest je objavljena na osnovu tvrdnji koje su objavljene na Twitter profilu Mutekalir-raj, posvećen… »

Ministar Albayrak izjavio da je američki dolar izgubio na sigurnosti

Sandžak press 14.08.2018
Ministar finansija Berat Albayrak je izjavio da je američki dolar izgubio na sigurnosti, i su preduzete sve mjere na polju smanjivanja pritiska na finansijskom tržištu. Ministar finansija Berat Albayrak je izjavio da je američki dolar izgubio na… »

Iz štampe izašlo djelo „…pa sve do Stambola“ autora akademika Fatmira Bačija

Sandžak press 14.08.2018
Iz štampe izašlo novo prozno djelo, novele, za čitalačku publiku veoma značajno jer uvodi u bošnjačku, balkansku i svjetsku knjižvnost. „…pa sve do Stambola“ djelo je autora akademika Fatmira Bačija koje je namijenjeno čitalačkoj eliti… »

Građani Priboja dobili zaštitnika građana

Sandžak press 14.08.2018
Opština Priboj jedna od prvih opština u Srbiji, koja je svojim građanima omogućila postojanje institucije pravnog sistema pod nazivom ombdusman ili zaštitnik građana. Lokalni Ombudsman za teritoriju opštine Priboj, kao nezavistan, samostalan organ… »

Erdogan telefonom razgovarao s katarskim emirom Al-Thanijem

Sandžak press 14.08.2018
Prema izvorima iz Ureda predsjednika Turske, dvojica čelnika su razgovarala o bilateralnim odnosima i najvažnijim regionalnim pitanjima. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan telefonom je razgovarao s katarskim emirom šeikom Tamimom bin Hamadom… »

Erdogan: Turska započinje bojkot američkih elektronskih uređaja

Sandžak press 14.08.2018
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio da će započeti sa bojkotom Američkih elektronskih uređaja” (trt.net.tr) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Erdogan: Turska započinje bojkot američkih elektronskih uređaja… »

Bivši američki ambasador: SAD trebaju pod hitno učiniti korak unazad po pitanju Turske

Sandžak press 14.08.2018
Bivši američki ambasador u Ankari Ross Wilson je kazao da će SAD biti negativno pogođene ekonomskim ratom kojeg su pokrenule protiv Turske i da će ovo negativno uticati i na međunarodna tržišta. Bivši američki ambasador u Ankari Ross Wilson je… »