Izvor: Sandžak press arhiva vesti 14.08.2018

Hoće li Kina zbog ujgurskih boraca u Idlibu vojno intervenisati u Siriji?

Sandžak press 14.08.2018
Piše: Abdullah Nasup S početkom sirijskog ustanka protiv Assadovog režima, grupa potlačenih Ujgura došla je iz Kine da se bori u Siriji. Peking je do sada poricao svoje učešće u vojnim operacijima u Siriji, ali kineski ambasador u Damasku prije… »

Pazarac zaustavljen u Kraljevu! U prikolici prevozio 10.000 plakica cigareta

Sandžak press 14.08.2018
Blizu 10.000 paklica cigareta u vrednosti oko 1,7 miliona dinara zaplenili su u Kraljevu pripadnici MUP-a u saradnji sa Poreskom policijom. MUP je saopštio da je prilikom kontrole prikolice kamiona novopazarskih registarskih oznaka pronađeno 9.940… »

Izraelski mediji: Netanyahu se tajno sastao sa Sisijem

Sandžak press 14.08.2018
Posjeta je bila toliko tajna da čak ni ministri iz diplomatsko-sigurnosnog kabineta o njoj nisu bili obaviješteni. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu boravio je u Egiptu u maju, gdje se tajno sastao s egipatskim predsjednikom Abdel Fattahom… »

Uskoro XXII memorijal “Safet Mavrić Ćako”

Sandžak press 14.08.2018
ĆAKU U ČAST DVADESET DRUGI PUT Grad Novi Pazar I Sportski savez uz pomoć Plivačkih klubova “Novi Pazar” I “Delfin 2007” I ove godine, dvedeset drugi put zaredom, organizuju Memorijal u čast jednoj od novopazarskih sportskih legend alpinisti… »

Napad automobilom na džamiju u Francuskoj

Sandžak press 14.08.2018
Zvaničnici su objavili da se napad desio samo 10 minuta ranije da bi došlo do velikog pokolja. Na sjeveru Francuske u blizini grada Lilla ostvaren je napad na džamiju. Napadač je automobilom uletio u džamiju nakon akšam namaza. Vozilo je razbilo… »

Sirijska vlada obećava siguran povratak izbjeglica

Sandžak press 14.08.2018
Damask je pozvao zapadne zemlje da ohrabre proces povratka izbjeglica ukidanjem sankcija Siriji. Zvaničnici sirijske vlade obećali su da će osigurati siguran povratak izbjeglica i pozvali zapadne zemlje da ohrabre taj proces ukidanjem sankcija Siriji… »

Poruka podrške iz Pakistana: Turska je motor globalne ekonomije

Sandžak press 14.08.2018
”Svaki korak ili aktivnost u suprotnom smjeru, ne samo da će oslabiti mir i stabilnost nego će i rješavanje problema učiniti težim i bez izlaza“, poručeno je. Ministarstvo vanjskih poslova Pakistana kritiziralo je odluku SAD-a o uvođenju… »

Pogledajte kako Turci pale dolare (VIDEO)

Sandžak press 14.08.2018
Nakon što je turski predsednik Recep Tayyip Erdoğan uputio poziv sugrađanima da prodaju dolare i eure kako bi podržali nacionalnu valutu, liru, neki Turci su otišli korak dalje i u znak protesta javno su zapalili i pocijepali izvjestan broj… »