Politika arhiva vesti 14.08.2018

Vučić u žarkovu: Obišao Vojno-tehnički institut pa najavio veće plate za vojsku i obradovao penzionere sa 9 odsto…

Kurir 14.08.2018
BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u podne, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, Vojno-tehnički institut gde se upoznao sa stepenom realizacije novih razvojnih projekata… »

Vučić prelazi 'granicu' Angele Merkel?

Slobodna Evropa 14.08.2018
Nemačka nas je već "razgraničila" kad je priznala Kosovo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dan nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel podvukla da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. Promenu granica i razmenu teritorija… »

Tači pozdravio izjavu Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Balkanu

Beta 14.08.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je danas izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. "Sve što treba da se uradi jeste da većina ćlanica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju… »

"Odmor u Turskoj? Nema me dva dana i nedostajem im"

B92 14.08.2018
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić odbacio je spekulacije da je na odmoru u Turskoj i poručio da će, kada bude na letovanju, poslati fotografiju svojim kritičarima. Kako je rekao, Srbija tada neće biti u problemima u kakvima je bila. "Da sam… »

Tači: Nećemo dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu

Beta 14.08.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se Srbija i Kosovo nalaze u kritičnom periodu dijaloga, ali da misli da su on i srpski predsednik Aleksandar Vučić voljni da ne dozvole da prošlost blokira budućnost ili da ugrozi mir u regionu u narednih… »

Tači: Da se ujedinimo oko pripajanja tzv. Preševske doline

B92 14.08.2018
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači zahvalio je, putem Fejsbuka, "svim liderima i građanima" tzv. Preševske doline. On se zahvalio onima koji podržavaju “ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica… »

Arifi tvrdi: Pregovarački proces "klinički mrtav", krivci su Beograd i Brisel

Večernje novosti 14.08.2018
Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi izjavio je da je pregovarački proces Beograda i Prištine već neko vreme "klinički mrtav", za šta su, kaže on, odgovorni Beograd i Brisel. Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi izjavio je da je… »

"Jel se OVK borila Za građansko društvo?" Dačić: Cinicno je kad neki govore da nema promene granica po etničkim principima

Press 14.08.2018
Rano je govoriti o tome ko podržava, a ko ne podržava ideju razgraničenja kao opciju za rešenje kosovskog pitanja, ističe šef srpske diplomatije Ivica Dačić i navodi da bi mogao da se saglasi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da nema promene… »

Razlog-hapšenje đurića? Srbija sa „crvenom listom“ za kosovske zvaničnike?

Pravda 14.08.2018
Srpske vlasti su nedavno zabranile ulazak u Srbiju kosovskim zvaničnicima koji rade u kosovskim institucijama. Razlog za ovo naziva se „crvena lista“, prenosi RTK. Vlada Kosova je rekla da zbog ovog neće ostati u stanju mirovanja. Avni Arifi, šef… »

Vulin opleo po opoziciji: Kriminalci su u zatvoru, a ne na vlasti kao u vreme DS

Kurir 14.08.2018
Pokret socijalista u današnjem je saopštenju konstatovao da Srbijom više ne vladaju kriminalne grupe, a komentarišući zahtev Demokratske stranke da ministar unutrašnjih poslova podnese ostavku zbog "neviđene eskalacije kriminala i nasilja u… »