Balkan arhiva vesti 19.09.2018

Ustavni sud Makedonije odlučio: Ne postoje prepreke za održavanje referenduma o imenu države

Telegraf 19.09.2018
Sedam od devet sudija je glasalo protiv predloga sudije izvestioca Elene Goševe da se stopiraju sve aktivnosti oko referenduma. Ustavni Sud Makedonije većinom glasova odlučio je da ne postoje ustavne prepreke za održavanje referenduma o imenu države… »

Dragičević: Rok do 25. septembra da uhvate ubice Davida

N1 Info 19.09.2018
Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragićevića, izjavio je jutros ispred Policijske uprave Banjaluka da je 25. septembar rok koji daje vlastima da uhvate ubice njegovog sina i nalogodavce ubistva, a da posle toga od preuzima… »

U Bugarskoj uhapšen jedan od vođa 'Kavačkog klana'

Novi magazin 19.09.2018
Uprava crnogorske policije je saopštila da je u Bugarskoj uhapšen Predrag Knežević (42). On slovi za jednog od vođa "Kavačkog klana". U policijskom saopštenju se navodi da je Knežević imao lažna portugalska dokumenta na ime "Branco Daniel"… »

Zoran Zaev za BBC na srpskom: Referendum je pozitivna lekcija i za Evropu

BBC News 19.09.2018
Makedonski premijer govori o referendumu, budućnosti regiona i odnosu sa Srbijom. U finišu kampanje do refrerendumskog izjašnjavanja Makedonaca o sporazumu sa Grčkom i novom imenu zemlje, i subotom, u polupraznoj zgradi Vlade, u premijerskoj… »

Biber sprej ispunio aerodrom u Podgorici, celu zgradu provetravali da bi moglo da se diše

Alo 19.09.2018
Na podgoričkom aerodromu aktiviran je jutros biber sprej, na ulazu zgrade terminala, ali se saobraćaj odvija normalno, a o događaju je obaveštena policija, saopštili su zvaničnici Aerodroma Crne Gore. Putnici su preusmereni u drugi deo zgrade, a… »

Zbog krađe identiteta bh. građana prijave Tužilaštvu

Slobodna Evropa 19.09.2018
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će dostaviti Tužilaštvu BiH informaciju o mogućem krivičnom djelu u postupku registracije birača za glasanje poštom, koja obuhvata oko 150 osoba. Portparolka CIK-a Maksida Pirić izjavila je… »

Goran se sa posinkom kasno uveče vratio s mora, pa u kući zatekao neprijatan prizor: Kada je video prijatelja kod svoje…

Telegraf 19.09.2018
Goran i Ivan su se tokom istrage branili ćutanjem, ali zato je opsežan iskaz dao pretučeni Nedžo. Goran (43) i njegov posinak Ivan (24) drvenim su letvama teško premlatili prijatelja Nedžu kojeg su oko 21.30 sati iznenada zatekli u svojoj kući u… »

Plenković: Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba

Slobodna Evropa 19.09.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da put Srbije prema Evropskoj uniji vodi i preko Zagreba i rešavanja otvorenih pitanja. "Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i rešavanja akumuliranih pitanja", rekao je premijer u Saboru odgovarajući na… »

Kina želi nezavisnu, jaku i snažnu Srbiju: Vučić posle sastanka sa Li Kećiangom (FOTO) (video)

Telegraf 19.09.2018
Vučić je danas u Tjenđinu prisustvovao otvaranju sastanka Svetskog ekonomskog foruma "Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijem kao "letnji Davos" Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kini, danas se nalazi u… »

Dodik otkrio šta će reći lavrovu i kome se to neće svideti: Ruski šef diplomatije dolazi u važnu posetu Srpskoj

Kurir 19.09.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Banjaluci od velikog značaja za Srpsku, jer je on veliki prijatelj srpskog naroda i dobar poznavalac prilika u BiH… »