Izvor: BBC News arhiva vesti 19.09.2018

Severna Koreja pristala da zatvori nuklearni pogon, kaže Mun

BBC News 19.09.2018
Kim Džong Un izjavio je nakon razgovora s južnokorejskim predsednikom da se nada da će uskoro posetiti Seul. Kim Džong Un je pristao da zatvori jedan od glavnih pogona za testiranje i lansiranje nuklearnog oružja, izjavio je južnokorejski predsednik… »

Jemen: milioni dece gladuju upozoravaju nevladine organizacije

BBC News 19.09.2018
„U bolnici koju sam posetila bebe su bile preslabe i da bi plakale", kaže šefica organizacije "Save the Children" (Spasimo decu). Još milion dece je u opasnosti od gladi, upozorava organizacija "Save the Children" . Cene hrane rastu, a vrednost… »

Navaz Šarif: sud u Pakistanu naredio oslobađanje bivšeg premijera

BBC News 19.09.2018
Sud u Pakistanu je ukinuo kazne bivšem premijeru, njegovoj ćerci i zetu. Sud u Pakistanu je naložio oslobađanje bivšeg premijera Navaza Šarifa, koji je proveo samo dva meseca u zatvoru, nakon što je osuđen na deset godina zbog korupcije. Šarifu i… »

Upotreba aspirina opasna za zdrave osobe starije od 70

BBC News 19.09.2018
Istraživanje pokazalo da stariji ne bi trebalo da koriste svakodnevno aspirin. Starije zdrave osobe ne bi trebalo da uzimaju aspirin svakodnevno, pokazuje studija urađena u Americi i u Australiji. Koristi upotrebe aspirina dokazane su u slučajevima… »

Kazne za BMV, Dajmler i Folksvagen ako su sabotirali smanjenje štetnih emisija

BBC News 19.09.2018
Evropska komisija će istražiti da li BMV, Dajmler i Folksvagen varaju kada je o ograničenju emisija gasova reč. Nemački proizvođači automobila BMV, Dajmler i Folksvagen će se suočiti sa istragom EU zbog navodnog sklapanja ugovora o ograničavanju… »

Zvezda u Ligi šampiona: Hrabra borba i bod protiv Napolija

BBC News 19.09.2018
Fudbaleri Crvene zvezde igrali su bez golova protiv Napolija u prvom kolu Lige šampiona - evo kako je to izgledalo. „Dobrodošli u grad evropskog prvaka"- pisalo na velikom transparentuna severnoj tribini stadiona „Rajko Mitić", u trenutku kada su… »

Jadni Tod: Kako je Stormi Denijels uništila Mario Kart

BBC News 19.09.2018
Kada su otkriveni novi detalji njene knjige, jedan detalj se posebno istakao. Tod je voljeni lik sa glavom u obliku pečurke iz Super Mario video igara. Ali zahvaljujući isečcima iz knjige pornografske zvezde Stormi Denijels, Toda povezuju sa američkim… »

Ustavni sud Južne Afrike legalizovao upotrebu kanabisa

BBC News 19.09.2018
Odlučeno je da odrasle osobe smeju da koriste marihuanu u privatnosti i uzgajaju je za vlastite potrebe. Ustavni sud u Južnoj Africi legalizovao je upotrebu kanabisa. Kanabis mogu da koriste odrasli u privatnosti. Aktivisti koji su se zalagali za… »

Zoran Zaev za BBC na srpskom: Referendum je pozitivna lekcija i za Evropu

BBC News 19.09.2018
Makedonski premijer govori o referendumu, budućnosti regiona i odnosu sa Srbijom. U finišu kampanje do refrerendumskog izjašnjavanja Makedonaca o sporazumu sa Grčkom i novom imenu zemlje, i subotom, u polupraznoj zgradi Vlade, u premijerskoj… »