Politika arhiva vesti 19.09.2018

Vučić sa premijerom kećijangom Kina želi jaku Srbiju i večno prijateljstvo! (foto)

Večernje novosti 19.09.2018
Šef naše države u sredu prisustvovao Svetskom ekonomskom forumu u Tjenđinu i razgovarao sa kineskim premijerom, koji mu je preneo čvrst stav Pekinga. TJENĐIN - OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA PREMIJER Li Kećijang mi je doslovce poručio da bi on i… »

Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbije

RTS 19.09.2018
Svako rešenje koje bi moglo da bude obostrano prihvaćeno u dijalogu Beograda i Prištine je dobro rešenje, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji "Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbije". Uprkos burnoj prošlosti… »

Brnabić: IT osnova za još brži, održiv rast i razvoj

RTS 19.09.2018
U specijalizovanom IT odeljenju u beogradskoj gimnaziji "Patrijarh Pavle" održan je prvi javni čas sa predstavnicima privrede o primeni programiranja u privredi, kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Mladen Šarčević. Na… »

Vulin: Pre nego Izetbegović pomene Vučića neka najpre kaže ko je pokušao da ga ubije

Danas 19.09.2018
Da Bakir Izetbegović ima dostojanstva on bi nam, pre nego što pomene ime Aleksandra Vučića, rekao ko je pokušao da ga ubije pre dve godine i prvo bi morao da nam objasni kako je bilo moguće da neko pokuša da ubije Aleksandra Vučića koji je došao… »

SAD: Srbija popravlja svoju sposobnost borbe protiv terorizma

Beta 19.09.2018
Vlada Srbije je preduzela korake da popravi svoju sposobnost borbe protiv terorizma, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu koji je objavljen danas u Vašingtonu. U delu izveštaja o Srbiji se ukazuje da je oa donela… »

Amerika vidi tri izazova na Zapadnom Balkanu: Srbija ima suštinsku ulogu (foto)

Telegraf 19.09.2018
Skat je ponovio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači imaju punu podršku SAD u precesu iznalaženja rešenja. Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da su tri izazova za region Zapadnog Balkana - ime… »

Vučić: Neće biti vojne parade, organizovaćemo veliku vežbu

Politika 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da verovatno neće biti održana vojna parada, koja je ranije bila planirana u Beogradu do kraja godine, već će po svemu sudeći biti organizovana velika vežba na kojoj će Vojska Srbije prikazati… »

Dačić odgovorio plenkoviću: Srbija ne mora samo preko Zagreba u EU, može i preko Mađarske ili Rumunije!

Kurir 19.09.2018
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti da nerešeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da su Hrvatska i Slovenija deo te unije iako nisu rešile spor zbog… »

Avramopulos na skupu u Beogradu

Danas 19.09.2018
Komesar za migracije, unutrašnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopulos boraviće sutra u Beogradu gde će učestvovati na konferenciji o visokotehnološkom kriminalu i informatičkoj bezbednosti „Poveži se sigurno“. Događaj će okupiti… »

Brnabić s Dankanom o odnosima na Balkanu i evrointegracijama Srbije

Blic 19.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je s britanskim ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu Alanom Dankanom razgovarala o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i napretku Srbije u procesu evrointegracija. Brnabić je zahvalila… »