Politika arhiva vesti 19.09.2018

"Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju"

Vesti online 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će posle izbora za američki Kongres nastupiti neka nova klima. - Stara poslovica kaže "kad se… »

Da li narodi Balkana mogu sami da se dogovore?

Slobodna Evropa 19.09.2018
Pitanje odnosa Srbije i Kosova, spor Makedonije i Grčke zbog imena, kao i održanje Bosne i Hercegovine kao države su tri kritične tačke za bezbednost Zapadnog Balkana, poručio je američki ambasador u Srbiji Kajl Skat. Dok šef diplomatije Srbije… »

Brnabić: Mladi IT stručnjaci naša budućnost

Večernje novosti 19.09.2018
Premijerka prisustvovala času u IT odeljenju beogradske gimnazije "Patrijarh Pavle" i poručila da su informacione tehnologije osnova za brži i održiv rast i razvoj. U specijalizovanom IT odeljenju u beogradskoj gimnaziji "Patrijarh Pavle" danas je… »

"Vojska Srbije nije okupatorska"

B92 19.09.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da Vojska Srbije nije okupatorska. On je pozvao Bošnjake da se prijave za vojsku u kojoj su im, kako je istakao, verska i druga prava zagarantovana. Vulin je obišao pripadnike Druge brigade u… »

SAD: Srbija popravlja svoju sposobnost borbe protiv terorizma

Beta 19.09.2018
Vlada Srbije je preduzela korake da popravi svoju sposobnost borbe protiv terorizma, navodi se u izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu koji je objavljen danas u Vašingtonu. U delu izveštaja o Srbiji se ukazuje da je oa donela… »

Dačić: Brine me manjak predloga za rešenje kosovskog problema

Novi magazin 19.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ideja razgraničenja na Kosovu i Metohiji koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić za sada jedina i ocenio da ga brine manjak predloga rešenja koja mogu biti… »

Vučić: Neće biti vojne parade ali ćemo organizovati veliku vežbu

Beta 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da verovatno neće biti održana vojna parada, koja je ranije bila planirana u Beogradu do kraja godine, već će po svemu sudeći biti organizovana velika vežba na kojoj će Vojska Srbije prikazati… »

Dačić odgovorio plenkoviću: Srbija ne mora samo preko Zagreba u EU, može i preko Mađarske ili Rumunije!

Kurir 19.09.2018
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti da nerešeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da su Hrvatska i Slovenija deo te unije iako nisu rešile spor zbog… »

Srbija i Turska potpisale pismo o namerama o saradnji u oblasti bezbednosti

Beta 19.09.2018
Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Turske, Nebojša Stefanović i  Sulejman Sojlu potpisali su večeras u Beogradu Pismo ministarstava unutrašnjih poslova o namerama u oblasti bezbednosti, koje će, saopštio je MUP, doprineti bržoj i… »

I kad izađe iz EU Britanija će nas podržavati da uđemo

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je s britanskim ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu Alanom Dankanom razgovarala o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i napretku Srbije u procesu evrointegracija. Brnabić je… »