Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.09.2018

Dve sim kartice, ekran koji štiti oči i čist Android: Upoznajte novi Tesla 9.2 smartfon

Telegraf 19.09.2018
Telefon koji se zaista izdvaja od konkurencije na svim poljima. Kompanija Comtrade predstavila je najnoviji model pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2. Ovaj uređaj u korak prati sve novitete koji su u proteklih godinu dana obeležili industriju… »

Zapadni Balkan 2030 – Vizije. Želje. Realnost.

Prva 19.09.2018
Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu – Istočnoevropska asocijacija nemačke privrede (OA) organizuje regionalnu konferenciju o političkim, privrednim i društvenim perspektivama u… »

Procurio izgled novog Samsungovog softvera

B92 19.09.2018
Uprkos tome što je proizvođač pametnih telefona broj jedan, Samsung je istorijski bio jedan od najsporijih brendova kada je u pitanju ažuriranje softvera. I kod ovog softvera, koji je baziran na Androidu, prenosi portal Phonearena.com, i dalje postoje… »

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za rad na EOS sistemu

Benchmark 19.09.2018
Saopštenje za javnost CERN openlab je javno-privatno partnerstvo koje omogućava CERN-u, Evropskoj laboratoriji za fiziku elementarnih čestica, da sarađuje sa vodećim svetskim IKT kompanijama i istraživačkim organizacijama koje razvijaju IKT… »

WhatsApp uskoro briše podatke korisnika, obezbedite čuvanje na vreme

B92 19.09.2018
WhatsApp će mnogima uskoro da zakomplikuje život. Naime, poznata aplikacija za čet se sprema za veliku promenu koja bi mnogima mogla da upropasti dan. Brojni korisnici WhatsAppa dobili su upozorenje u vezi sa predstojećim promenama. Od 12. novembra… »

Sony Aibo robot kućni ljubimac je u prodaji na američkom tržištu

PC Press 19.09.2018
Kompanija Sony je objavila da je Aibo kućni ljubimac sa izgledom psa u prodaji na američkom tržištu. Super sladak robot ljubimac će se prodavati po preporučenoj ceni od 2900 dolara na Aibo vebsajtu. Svi koji naruče robota-psa u skorije vreme imaće… »

Youtube uvodi nove opcije

Vesti online 19.09.2018
Korisnici najvećeg svetskog internet videoservisa uskoro će, pomoću nove opcije, biti u mogućnosti da ograniče vreme gledanja. Novi alati, jednostavni za korišćenje, bi trebalo da postanu globalno dostupni do kraja nedelje. Alati se sastoje od… »

Maroko gradi vetropark za rudarenje bitcoina

PC Press 19.09.2018
Kompanija koja se bavi rudarenjem bitcoina, Soluna, i koja je osnovana iz američkog investicionog fonda, planira da od januara sledeće godine počne sa izgradnjom vetroparka od 36 megavata (MW) blizu Dakle u Maroku, prenosi Ars Technica. Soluna ima… »

Alipay Serbia: Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

PC Press 19.09.2018
Sezame otvori se! Alibaba, najveća kineska e-commerce kompanija, očekuje se da počne da posluje u našoj zemlji. Objavljeno je i da se zna kada Alibaba stiže u Srbiju, što je sjajna vest za građane. Po rečima našeg Ministarstvu trgovine, turizma i… »

Huawei ponovo nagoveštava četvrtasti modul kamera na Mate 20 telefonima (video)

Benchmark 19.09.2018
Huawei će narednog meseca u Londonu predstaviti Mate 20 i Mate 20 Pro telefone. Do sada smo imali priliku da vidimo neke procurele fotografije modela sa četvrtastim kamera modulom na poleđini, kompanija ga je nagovestila na zvaničnoj pozivnici i video… »