Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.09.2018

Comtrade je predstavio Tesla Smartphone 9.2

PC Press 19.09.2018
Kompanija Comtrade je predstavila najnoviji model Tesla pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2 koji prati novitete koji su protekle godine obeležili industriju mobilnih telefona. Smartphone 9.2 ima ekran sa odnosom stranica 19:9 i poseduje izrez, čime… »

Zapadni Balkan 2030 – Vizije. Želje. Realnost.

Prva 19.09.2018
Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu – Istočnoevropska asocijacija nemačke privrede (OA) organizuje regionalnu konferenciju o političkim, privrednim i društvenim perspektivama u… »

Procurio izgled novog Samsungovog softvera

B92 19.09.2018
Uprkos tome što je proizvođač pametnih telefona broj jedan, Samsung je istorijski bio jedan od najsporijih brendova kada je u pitanju ažuriranje softvera. I kod ovog softvera, koji je baziran na Androidu, prenosi portal Phonearena.com, i dalje postoje… »

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju

PC Press 19.09.2018
CERN openlab je javno-privatno partnerstvo koje omogućava CERN-u, Evropskoj laboratoriji za fiziku elementarnih čestica, da sarađuje sa vodećim svetskim IKT kompanijama i istraživačkim organizacijama koje razvijaju IKT rešenja namenjena naučnoj… »

WhatsApp uskoro briše podatke korisnika

Radio 021 19.09.2018
Brojni korisnici WhatsApp-a dobili su upozorenje u vezi sa predstojećim promenama. Od 12. novembra, korisnici će morati da apdejtuju svoje backup-e, kojima mnogi nisu pristupili godinama, ili će sav sadržaj biti obrisan. WhatsApp tvrdi da će obrisati… »

Sony Aibo robot kućni ljubimac je u prodaji na američkom tržištu

PC Press 19.09.2018
Kompanija Sony je objavila da je Aibo kućni ljubimac sa izgledom psa u prodaji na američkom tržištu. Super sladak robot ljubimac će se prodavati po preporučenoj ceni od 2900 dolara na Aibo vebsajtu. Svi koji naruče robota-psa u skorije vreme imaće… »

Youtube uvodi nove opcije

Vesti online 19.09.2018
Korisnici najvećeg svetskog internet videoservisa uskoro će, pomoću nove opcije, biti u mogućnosti da ograniče vreme gledanja. Novi alati, jednostavni za korišćenje, bi trebalo da postanu globalno dostupni do kraja nedelje. Alati se sastoje od… »

Maroko gradi vetropark za rudarenje bitcoina

PC Press 19.09.2018
Kompanija koja se bavi rudarenjem bitcoina, Soluna, i koja je osnovana iz američkog investicionog fonda, planira da od januara sledeće godine počne sa izgradnjom vetroparka od 36 megavata (MW) blizu Dakle u Maroku, prenosi Ars Technica. Soluna ima… »

Alipay Serbia: Zna se kada stiže Alibaba u Srbiju

PC Press 19.09.2018
Sezame otvori se! Alibaba, najveća kineska e-commerce kompanija, očekuje se da počne da posluje u našoj zemlji. Objavljeno je i da se zna kada Alibaba stiže u Srbiju, što je sjajna vest za građane. Po rečima našeg Ministarstvu trgovine, turizma i… »

Huawei ponovo nagoveštava četvrtasti modul kamera na Mate 20 telefonima (video)

Benchmark 19.09.2018
Huawei će narednog meseca u Londonu predstaviti Mate 20 i Mate 20 Pro telefone. Do sada smo imali priliku da vidimo neke procurele fotografije modela sa četvrtastim kamera modulom na poleđini, kompanija ga je nagovestila na zvaničnoj pozivnici i video… »