Ekonomija arhiva vesti 24.09.2018

Siniša Mali razgovarao sa delegacijom MMF-a o platama i penzijama

Beta 24.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa Delegacijom Medjunarodnog monternog fonda (MMF) o penzijama i platama u javnom sektoru i reformama Poreske uprave. Ministarstvo finansija je saopštilo da je šef delegacije MMF-a u Srbiji Džejms Ruf… »

Jura: Nećemo otpustiti radnike i deo proizvodnje premestiti u Albaniju

Večernje novosti 24.09.2018
Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za Prvu TV navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje planovi za preseljenje dela proizvodnje u Albaniju. Kompanija Jura demantovala danas da će deo proizvodnje iz Leskovca preseliti u Albaniju i otpustiti… »

Cilj smanjiti nezaposlenost i migracije radne snage

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Veliki problem na tržištu rada u Srbiji, ali i svim zemljama jugoistočne Evrope predstavlja visoka stopa nezaposlenosti i migracije radne snage, rečeno je danas na otvaranju Direktorske i ekspertske konferencije Centra javnih službi za… »

Novom Sadu 15 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Dnevnik 24.09.2018
Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o dodeli sredstava za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa. U tu svrhu dodeljeno je 55.397.000 dinara, a ugovore je potpisao Ministar za inovacije i… »

Pojedine zemlje EU imaju minimalan iznos za boravak stranaca, u drugim na graničarima da procene

Radio 021 24.09.2018
Sve članice Evropske unije imaju propisan minimalan iznos novca neophodan za boravak u njihovoj državi, pa tako i mogućnost da kontrolišu putnike i ne dozvole im ulazak u zemlju. Svaki granični policajac, kako se navodi u dokumentu Evropske komisije… »

Cene nafte u galopu, prognoze su više nego zastrašujuće

B92 24.09.2018
London -- Cene nafte su skočile za dva odsto jer su američke sankcije ograničile iranski izvoz te sirovine nagrizavši globalnu ponudu. Neki trgovci prognoziraju da će cene "crnog zlata" ići čak do 100 dolara po barelu. Severnomorska nafta "brent"… »

Zlatno spajanje, bukvalno: Rađa se najveći "zlatar"

B92 24.09.2018
Kanadsko preduzeće Barik Gold prihvatilo je da kupi firmu Rendgold Risorsiz, sa sedištem na ostrvu Džerzi u Lamanšu, za 6,1 milijardu dolara u akcijama. Time će nastati najveća svetska kompanija za rudarenje zlata vredna 18 milijardi dolara… »

Loš početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

SEEbiz 24.09.2018
BEOGRAD – Izuzetno slaba investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija, uz pad BELEX indeksa, obeležili su današnji početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,5 miliona dinara (13,1 hiljada evra)… »

Novi uslovi za penziju u Crnoj Gori

Nova ekonomija 24.09.2018
Direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović izjavio je da su izmene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO) urađene u skladu sa preporukama Svetske banke "Fond PIO smatra da u okviru zakonskih rešenja treba obezbediti dva osnovna uslova… »

Ukidanje rada trgovina nedeljom bi dodatno osiromašilo društvo

Nova ekonomija 24.09.2018
Direktor Emecete u Hrvatskoj: Direktor Emecete u Hrvatskoj Slobodan Školnik izjavio je da bi ukidanjem rada trgovina nedeljom dodatno osiromašilo društvo. Prema njegovim rečima, društvo samo bira svoj put, samo odlučuje hoće li biti bogato ili… »