Ekonomija arhiva vesti 24.09.2018

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa Delegacijom MMF

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Ministar finansija u Vladi Rеpublikе Srbijе Siniša Mali razgovarao jе danas u Bеogradu sa Dеlеgacijom Mеđunarodnog monеtarnog fonda (MMF), koju prеdvodi Džеjms Rouf. Na sastanku koji jе održan u Ministarstvu finansija… »

Jura:Nema preseljenja proizvodnje i otpuštanja radnika

Dnevnik 24.09.2018
BEOGRAD: Kompanija Jura nema u planu da deo proizvodnje iz Srbije preseli u Albaniju, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji. U Juri su tako demantovali napise pojedinih medija da će deo proizvodnje iz Srbije preseliti u Albaniju. Takođe, kažu, nisu tačni… »

Đorđević: Srbija želi da promeni svoj odnos prema zapošljavanju

Nova ekonomija 24.09.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da sve zemlje Jugoistočne Evrope tište isti problemi nezaposlenosti i migracija i najavio da će Srbija nastaviti sa obučavanjem nezaposlenih i zaposlenih osoba… »

Za razvoj ženskog preduzetništva 55 miliona dinara

RTS 24.09.2018
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je ugovore o dodeli 55.397.000 dinara za razvoj ženskog preduzetništva u Srbiji. Ugovori su potpisani sa predstavnicima Novog Sada, Leskovca, Zaječara, Sremskih Karlovaca, Topole… »

Pojedine zemlje EU imaju minimalan iznos za boravak stranaca, u drugim na graničarima da procene

Radio 021 24.09.2018
Sve članice Evropske unije imaju propisan minimalan iznos novca neophodan za boravak u njihovoj državi, pa tako i mogućnost da kontrolišu putnike i ne dozvole im ulazak u zemlju. Svaki granični policajac, kako se navodi u dokumentu Evropske komisije… »

Nafta u "galopu", ide na 100 dolara?

Mondo 24.09.2018
Cene nafte su skočile danas za dva posto jer su američke sankcije ograničile iranski izvoz te sirovine nagrizavši globalnu ponudu. Neki trgovci prognoziraju da će cene "crnog zlata" ići čak do 100 dolara po barelu. Foto: MONDO/Danilo Jauković… »

Stvara se najveća svetska kompanija za rudarenje zlata

RTV 24.09.2018
LONDON - Kanadsko preduzeće Barik Gold prihvatilo je da kupi firmu Rendgold Risorsiz, sa sedištem na ostrvu DŽerzi u Lamanšu, za 6,1 milijardu dolara u akcijama, čime će nastati najveća svetska kompanija za rudarenje zlata vredna 18 milijardi… »

Loš početak trgovačke nedelje na Berzi

Politika 24.09.2018
Izuzetno slaba investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija, uz pad BELEX indeksa, obeležili su današnji početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,5 miliona dinara (13,1 hiljada evra). Indeks… »

Novi uslovi za penziju u Crnoj Gori

Nova ekonomija 24.09.2018
Direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović izjavio je da su izmene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO) urađene u skladu sa preporukama Svetske banke "Fond PIO smatra da u okviru zakonskih rešenja treba obezbediti dva osnovna uslova… »

"Ako zabranimo rad nedeljom, bićemo još siromašniji"

B92 24.09.2018
Direktor Emecete u Hrvatskoj Slobodan Školnik izjavio je da bi ukidanjem rada trgovina nedeljom dodatno osiromašilo društvo. Prema njegovim rečima, društvo samo bira svoj put, samo odlučuje hoće li biti bogato ili siromašno. "Ako društvo želi… »