Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.09.2018

Rusija unapređuje sirijski sistem odbrane

Južne vesti 24.09.2018
Getty Images Ruski avion vraćao se u bazu u Latakiji u trenutku kada je oboren Rusija će poslati nove protivvazdušne rakete u Siriju, nedelju dana pošto su sirijske snage slučajno srušile ruski avion tokom izraelskog vazdušnog udara. Ruski ministar… »

Lider ruske opozicije uhapšen pri izlasku iz zatvora

Južne vesti 24.09.2018
Getty Images Navaljni je proteklih nedelja pozivao na proteste širom Rusije zbog penzionih reformi Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni ponovo je uhapšen i to nekoliko trenutaka nakon što je odslužio kaznu zatvora od 30 dana, kažu njegove kolege… »

Slučaj SAD-Kina: Najveće američke sankcije Pekingu do sada

Južne vesti 24.09.2018
Getty Images Eskalacija trgovinskog rata između SAD i ine Novi američki nameti na kinesku robu danas počinju da se primenjuju. To su najveći do sada nameti u trgovinskom ratu između ove dve ekonomske velesile. Carine u vrednosti od 200 milijardi… »

Proverite da li unosite dobre kalorije

Južne vesti 24.09.2018
Getty Images Višak kalorija je glavni uzrok gojaznosti Britanska fondacija za zdravlje je pokrenula koncept „kvalitetne kalorije" kako bi podigla svest građana o tipovima hrane koju unose. Mada većina odraslih ljudi jede više nego što im je… »

Iz SAD poručili Iranu da se 'pogleda u ogledalo posle napada'

Južne vesti 24.09.2018
AFP Napadač je pucao na civile i vojnike Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli apelovala je na Iran da „pogleda u ogledalo" ako želi da pronađe uzroke napada na vojnu paradu u kojoj je ubijeno 25 ljudi. Kako kaže, iranski predsednik Hasan Ruhani… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

Južne vesti 24.09.2018
Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u zemlji? „Imate dve grupe dece - sveže odseljene, čiji su roditelji zaposleni u… »

Australija: Uhapšen vozač koji je nemilosrdno gazio emue

Južne vesti 24.09.2018
RSPCA/FACEBOOK Video je postao viralan Jedan Australijanac je uhapšen zbog video snimka na kojem se vidi kako automobilom namerno naleće na nekoliko ptica emu. Snimci su izazvali ogorčenje u javnosti kada su se pojavili početkom sedmice. Zbog toga se… »

Lekari su odbijali da dopuste da moja sestra umre

Južne vesti 24.09.2018
BBC Poli je bila veoma istrajna i strastvena u vezi sa svojim uverenjima Poli Kicinger je 2009. godine doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je pretrpela teške povrede mozga. Njena sestra Dženi kaže da bi Poli više volela da nije podvrgnuta… »

Kod niškog Pozorišta lutaka kola udarila ženu

Južne vesti 24.09.2018
Na pešačkom prelazu nedaleko od niškog Pozorišta lutaka, na Bulevaru doktora Zorana Đinđića, automobil marke "golf 2" udario je ženu. Pešak je, kažu u policiji, u svesnom stanju prevezen u niški Klinički centar. Automobilom je upravljala… »

Tri osobe povređene u udesu kod Svrljiga

Južne vesti 24.09.2018
U čeonom sudaru dva automobila kod mesta zvanog Razbiglava na ulazu u Svrljig iz pravca Niša, tri osobe su lakše povređene, ali su zbog ispitivanja svi prevezeni u niški Klinički centar. Iz policije kažu da su se "reno kangoo" zaječarske i… »