Izvor: RTS arhiva vesti 24.09.2018

Na stolu sa MMF-om plate, penzije, budžet i porezi

RTS 24.09.2018
Ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija bio je i zahtev MMF-a, čija je misija počela prvu reviziju u okviru novog aranžmana nazvanog "čuvarkuća". Jedna od tema razgovora narednih desetak dana, kako se najavljuje, mogla bi biti i ukidanje… »

Vučić: Neću stavljati žig na čelo srpskog naroda da bih se nekome dopao

RTS 24.09.2018
Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da nikad neće da stavlja žig na čelo srpskog naroda da bi se nekome dopao. Vučić se obratio na sednici Glavnog odbora SNS-a u Centru "Sava" gde je predložio da se Vanredna skupština… »

Nepropisno parkiran automobil krenuo u rikverc i usmrtio devojčicu

RTS 24.09.2018
Dvanaestogodišnja devojčica stradala je u niškom naselju Donji Komren kada ju je udario automobil koji je sam krenuo u rikverc jer je bio nepropisno parkiran. Vozilo "fijat doblo" bilo je nepropisno parkirano ispred prodavnice. Oko 12.30 vozilo je… »

Brnabićeva sa Džonsonom: SAD ohrabruju nastavak dijaloga u Briselu

RTS 24.09.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić je na sastanku sa senatorom Ronom Džonsonom rekla da će svoju posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN iskoristiti da u susretima sa svetskim liderima predstavi šta je sve Srbija uradila u… »

Sporazum "Telekoma" i MUP-a o novim olakšicama za zaposlene

RTS 24.09.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova i "Telekom Srbija" potpisali su sporazum radi jačanja saradnje koja će, između ostalog, pripadnicima policije i članovima njihovih porodica doneti određene olakšice. "Telekom Srbija" odobrio je posebnu pogodnost za… »

Rasprava o penzijama u Skupštini, polemika Božovića i Martinovića

RTS 24.09.2018
Skupština raspravljala o više zakonskih predloga, među kojima su izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, po čijem će stupanju na snagu prestati da važi Zakon o privremenom smanjenju penzija. Raspravu obeležila polemika Balše… »

Šojgu: Šaljemo S-300 Siriji u roku od dve nedelje

RTS 24.09.2018
Rusija će u naredne dve nedelje predati Siriji savremeni protivvazdušni sistem S-300, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Isporuka S–300 neodgovornoj Siriji opasna je po region, poručio izraelski premijer Benjamin Netanjahu u razgovoru… »

Navaljni uhapšen odmah nakon puštanja iz zatvora

RTS 24.09.2018
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pušten je iz zatvora nakon što je odslužio tridesetodnevnu kaznu i odmah ponovo uhapšen, zbog navodnih tvrdnji o organizovanju ilegalnog protesta, saopštili su njegovi saradnici. Saradnik Alekseja Navaljnog… »

Vučić sa Čepurinom o sastanku sa Putinom

RTS 24.09.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Aleksandar Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

RTS 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unapređenje međunarodne razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa novim propisima EU u… »