Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.09.2018

Sarajevo: Velika količina naoružanja kod migranata

Sputnik 24.09.2018
Sarajevska policija sprovela je u nedelju uveče operativnu akciju u kojoj je kod migranata u glavnom gradu BiH pronađena veća količina naoružanja, prenosi „Kliks“. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za ovaj… »

„Tada je sišao Orić... Imao je nož u ruci i ubo ga je ispod vrata i u prsa“

Sputnik 24.09.2018
U nastavku obnovljenog suđenja komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine, zaštićeni svedok „01“ Tužilaštva BiH rekao je da je video kada… »

Orkanski udari vetra u Hrvatskoj: Bura čupa drveće, avioni kruže (video)

Sputnik 24.09.2018
Iznenađujuće snažna bura duva na širem području Splita, gde orkanski udari vetra dostižu brzinu od 122 kilometara na sat, a u podvelebitskom kanalu čak 150 kilometara na sat, prenosi B 92. To je saopštila hidrometeorološka stanica Marjan. Bura… »

Raste pritisak: I Hrvatska hoće da pomogne Makedoniji — na engleskom jeziku (video)

Sputnik 24.09.2018
Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video-snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada EU i NATO porodici i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu… »

Ruski diplomata odgovorio Boltonu

Sputnik 24.09.2018
Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov je saopštio da se Rusija upoznala sa izjavom pomoćnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da će predaja S-300 sirijskoj vojsci dovesti do eskalacije konflikta i postati „velika… »

Fejsbuk spreman za rat, komandni centar već formiran

Sputnik 24.09.2018
Nova Fejsbukova „Ratna soba“ deo je priče koja znači još jedan ekser u kovčegu nekada slobodnog ili relativno slobodnog Zapada. U Menlo Parku — ratna soba. Nije igra reči. Doslovno, u Kaliforniji, u Menlo Parku, sedištu Fejsbuka, od danas je… »

Kijev otkrio detalje izgradnje vojne baze u Azovskom moru

Sputnik 24.09.2018
Pomorska vojna baza koju Ukrajina planira da napravi u Azovskom moru će koristiti infrastrukturu trgovačkih luka, izjavio je televiziji „112 Ukrajina“ poslanik Vrhovne rade Ivan Vinik. „Infrastruktura će se razvijati za vojnu upotrebu. Moguća je… »

Rusija predstavila novi avion za izviđačke letove

Sputnik 24.09.2018
Sertifikacija Tu-214 proširuje mogućnosti izviđačkih letova Rusije, uključujući i iznad teritorija Velike Britanije, SAD i Kanade, izjavio je načelnik ruskog nacionalnog Centra za smanjenje nuklearne opasnosti Sergej Rižkov. Tu-214ON je… »

Uhapšene 22 osobe za teroristički napad u Iranu

Sputnik 24.09.2018
Vlasti Irana su uhapsile 22 osobe, umešane u teroristički napad na vojnoj paradi u Ahvazu, javila je agencija Mehr, pozivajući se na iransku obaveštajnu službu. Iranska obaveštajna služba je uspela da identifikuje terorističku grupu od pet osoba… »

Prelepa Ruskinja istrčala maraton u srednjovekovnom oklopu (foto)

Sputnik 24.09.2018
Blizu 30.000 ljudi istrčalo je na ulice ruske prestonice da učestvuje u najvećoj trci godine — „Apsolut moskovskom maratonu“. Ruska krosfit atletičarka Tajana Guseva bila je među onima koji su istrčali trku od 42,2 kilometra kroz Moskvu… »