Beograd arhiva vesti 20.10.2018

Čuvajmo ljubomorno slobodu, jer smo je krvlju zaslužili: Beograd obeležio dan oslobođenja od fašističke okupacije (FOTO)

Telegraf 20.10.2018
- U tim borbama život je izgubilo 2.556 boraca Narodno oslobodilačke vojse i 940 crvenoarmejaca - poručio je Goran Vesić. Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobar 1944. godine, obeležen je danas memorijalnim defileom pripadnika… »

"Izabrao je da ugrozi sebe, a ne druge": Svedoci jezive nesreće na Slaviji videli krvavog vozača i kako mu "kost viri iz…

Blic 20.10.2018
U saobraćajnoj nesreći koja se jutro dogodila na Slaviji teško je povređen vozač Avram Č. (60), koji je od siline udarca izleteo kroz šoferšajbnu kada se autobus zakucao u banderu. Prema rečima očevidaca, scene koje su se ovog jutra mogle videti… »

Obeležen dan oslobođenja Grada: Venci, srpska i ruska himna i predstavnici pet zemalja na Spomen-groblju oslobodilaca…

Blic 20.10.2018
Državna ceremonija povodom obeležavanja 74. godišnjice oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu održana je danas na Groblju oslobodilaca Beograda, a predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Uz… »

Radojičić: U planu je 120 kilometara biciklističkih staza

Politika 20.10.2018
Plan je da u Beogradu bude 120 kilometara biciklističkih staza i da se one na pravi način umreže i povežu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. „Biciklističke staze u Takovskoj ćemo u perspektivi povezati sa Ulicom kneza… »

Borba za slobodu u pet slika

Politika 20.10.2018
Manifestacija „Dani slobode” kojom se obeležava 74. godišnjica od oslobođenja prestonice u Drugom svetskom ratu i vek od oslobođenja u Velikom ratu počela je u nekadašnjoj Fabrici šećera na Čukarici, umetničkim performansom „Oslobođenje… »

Avalski toranj dobio dekorativno osvetljenje

Večernje novosti 19.10.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pustili su večeras u rad novu dekorativnu rasvetu Avalskog tornja. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik… »

Beograđanka Sofija pronašla je staru sliku svoje bake Živke, a ona je dovela do prelepe priče o ljubavi koju je uništio…

Blic 20.10.2018
"Mili moj Sveto, šaljem ti svoju najnoviju fotografiju i mislim da ćeš se obradovati, ali te molim da se i ti slikaš i sliku što skorije pošalješ", ovako je glasio deo pisma koje je Beograđanka Živka Tucaković davne 1916. godine poslala svom… »

Obnova Skadarlije: U toku rekonstrukcija "Boemske četvrti" od Bulevara Despota Stefana do Zetske ulice

Večernje novosti 20.10.2018
Očekuje se izmeštanje betonskih žardinjera, popločavanje delova kaldrme na kojima se pre nalazio asfalt, popravka stubova javne rasvete, kao i zamena starih, bolesnih stabala drveća novim. U TOKU je rekonstrukcija dela Skadarlije, od Bulevara despota… »

Lepa Brena sletela u Arenu

Politika 20.10.2018
Do poslednjeg mesta ispunjena „Štark arena” proključala je u momentu kada se visoko iznad bine pojavila ogromna sjajna zvezda i na njoj Lepa Brena. U svom maniru ona se polako spuštala na scenu dok je publika pozdravljala vriskom i gromoglasnim… »

Tukli vozača na liniji 65: Dvojica muškaraca napala radnika GSP-a posle sudara automobila i autobusa

Večernje novosti 20.10.2018
Vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća sa linije 65 povređen je u petak oko 14.00 kod Mašinskog fakulteta kada su ga napala dvojica muškarca. VOZAČ Gradskog saobraćajnog preduzeća sa linije 65 povređen je u petak oko 14.00 kod Mašinskog… »