Vojvodina arhiva vesti 20.10.2018

Projekcija filma „Unuk“ Aleksandra Reljića u Jevrejskoj opštini

NoviSad.com 20.10.2018
Novi Sad - Film „Unuk“ Aleksandra Reljića biće prikazan u ponedeljak, 22. oktobra, u Klubu Jevrejske opštine, u Jevrejskoj 11. Reljićevo ostvarenje nedavno je nagrađen na Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivalu u Sarajevu. Film govori o… »

Polovinom iduće godine "Lesnina" otvara robnu kuću u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Novom Sadu, na proleće, biće otvorena prva robna kuća Kompanije "Lesnina", čuvene po proizvodnji nameštaja. Investicija je vredna 20 miliona evra, a u planu je izgradnja još nekoliko trgovinskih centara u Srbiji, čija će vrednost… »

Kongres "Ishrana budućnosti" za razvoj kongresnog turizma u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Osmi Multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti" sa međunarodnim učešćem otvoren je danas na SPENS-u u Novom Sadu. Stručni skup trajaće dva dana. U njegovom radu učestvovaće sto jedan predavač. U okviru prethodnih sedam kongresa… »

Da mladi privrednici vide šansu u poljoprivredi

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Studiju M Radio-televizije Vojvodine održana je konferencija pod nazivom "Mladi privrednik u poljoprivredi" u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika. Veliki broj mladih, koji su prepoznali šansu agrobiznisa, predstavili su… »

Fudbal: "Golubice" u derbiju dočekuju Slogu

Subotica.com 20.10.2018
Pred fudbalerkama Spartaka je derbi utakmica. "Golubice" će sutra na svom terenu u 9. kolu Superlige Srbije ugostiti Slogu iz Zemuna i pokušati da ostvare povoljan rezultat koji bi ih pozicionirao na drugo mesto iza Mašinca. Spartak u nedelju od 15… »

Zlatko Lemić ulovio dunavsku neman

Dnevnik 20.10.2018
SOMBOR: Da su Somborci pravi zavisnici od pecanja nije nikakva novost, pa su naspram toga i rezultati sportskih ribolovaca ovog kraja. Međutim, ovosedmični ulov Zlatka Lemića, električara po struci iz naselja Šikara, prevazilazi uobičajene… »

Novosadska stranačka hronika: Potpisi za odbranu SPENS-a i (ne)plaćena taksa

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da su aktivisti Narodne stranke Vuka Jeremića ponovo pokušali da uznemiravaju i obmanjuju Novosađane prikupljanjem potpisa protiv rušenja Spensa, za koje ne postoji inicijativa bilo koje… »

"Novosadski Novi Teatar" započinje 10. sezonu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U nedelju 21. oktobra "Novosadski Novi Teatar" započinje jubilarnu 10. sezonu. U Novom Sadu 2008. godine, nikla je nova pozorišna dvorana u okviru Gimnazije "Laza Kostić". U susretu sa novom činjenicom u gradu, grupa dramskih umetnika… »

Rukomet: Spartak poklekao u Kikindi

Subotica.com 20.10.2018
Rukometaši Spartaka poraženi su u Kikindi od istoimene ekipe rezultatom 29:27, u 5. kolu Superlige Srbije. Iako su Subotičani na početku imali prednost, nakon velike borbe domaći tim je na kraju slavio. Nisu uspeli rukometaši Spartaka da upišu… »

Ambasador Kine obišao buduće gradilište u Zrenjaninu

RTV 20.10.2018
ZRENJANIN - Bliži se realizacija najveće direktne strane investicije u Srbiji, fabrike za proizvodnju pneumatika kineske Kompanije "Šandong Linglong". Ambasador Kine Li Mančang sa saradnicima je boravio u poseti Zrenjaninu, gde se sastao sa gradskim… »