Svet arhiva vesti 23.11.2018

Ovo je hera i radi na Batrovcima, a ovo je njen ulov: Ovom carinskom psu ništa ne promiče (foto)

Kurir 23.11.2018
BATROVCI - Carinici su u saradnji sa policijom sredinom novembra, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje 1.130 paklica cigareta koje je pas nanjušio u krovu autobusa. Prekršaj je otkriven oko ponoći u autobusu makedonskih… »

Tramp napao CIA: Brani Saudijce od američkih obaveštajaca (video)

Pravda 23.11.2018
Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da Centralna obaveštajna agencija SAD (CIA) nije zaključila kako je saudijski princ Muhamed bin Salman naručio ubistvo novinara Džamala Kašogija. Saudijski novinar ubijen je 2. oktobra u konzulatu u Istanbulu… »

Napad na konzulat kine: U dve eksplozije u Pakistanu najmanje 37 ljudi poginulo

Večernje novosti 23.11.2018
Po rečima Amira Šaika, šefa policije u Karačiju, tri napadača došla su u automobilu punom eksploziva, ali nisu uspela da uđu u krug konzulata. U EKSPLOZIJI bombe sakrivene u gajbi povrća na pijaci na severu Pakistana poginulo je najmanje 35 ljudi… »

Optužen čuvar u nacističkom logoru Mauthauzen

N1 Info 23.11.2018
Berlinsko tužilaštvo je saopštilo da je 95-togodišnji čovek optužen po više od 36.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu, zbog sumnje da je bio stražar u nacističkom koncentracionom logoru Mauthauzen. Hans Verner H, čije prezime nije navedeno… »

U fotografijama: Amerika proslavlja Dan zahvalnosti

BBC News 23.11.2018
Amerikanci širom sveta proslavljaju Dan zahvalnosti velikim paradama. Amerika je obeležila Dan zahvalnosti uz velike parade i proslave. Dan - kojim se prvobitno izražavala zahvalnost za blagoslov berbe tokom prethodne godine - obeležava se u… »

Sančez: Bez dogovora o Gibraltaru verovatno nema samita EU

RTS 23.11.2018
Španski premijer Pedro Sančez izjavio je da će samit evropskih lidera, koji bi u nedelju trebalo da postignu sporazum o Bregzitu, verovatno biti otkazan ako se ne postigne dogovor o Gibraltaru. "Ako ne bude dogovora, očigledno je da se Evropski savet… »

Porodica američkog misionara ne krivi pleme za ubistvo sina

BBC News 23.11.2018
Porodica Amerikanca Džona Alena Čaua kaže da prema ljudima iz plemena u Indijskom okeanu nije osećao „samo ljubav". Porodica Amerikanca koga su strelom ubili pripadnici plemena na indijskim ostrvima Andaman i Nikobar izjavila je da oprašta ubicama… »

[ANALIZIRAMO] Kako je opremljen prvi helikopter H145M za Srbiju

Tango Six 23.11.2018
Na jučerašnjoj ceremoniji održanoj u pogonu kompanije Erbas Helikopters u Donevortu, Nemačka, izvršena je zvanična primopredaja prvog višenamenskog helikoptera H145M namenjenog Vojsci Srbije. Na fotografijama i video snimcima videli smo primerak sa… »

Rusija bi mogla razmjestiti rakete na teritoriji saveznika

Al Jazeera 23.11.2018
Ruski parlamentarac kaže da se radi o hipotetičkoj mogućnosti te da se Moskva još nada da Sporazum o nuklearnim snagama može biti sačuvan. Zastupnik ruskog Parlamenta Konstantin Kosačev upozorio je da bi Moskva mogla razmjestiti rakete na… »

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Slobodna Evropa 23.11.2018
Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju. "Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je… »