Svet arhiva vesti 23.11.2018

Rekao je da kod sebe ima samo 300 evra: Kad su mu srpski carinici otvorili ranac, unutra je šuškalo milion švedskih kruna?!

Kurir 23.11.2018
BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili putnika da u rancu prokrijumčari više od milion švedskih kruna, što je protivvrednost od gotovo 101.000 evra. Prekršaj je otkriven 21. novembra… »

Saudijski izvor: Pompeo odneo Saudijskoj Arabiji američki tajni plan kako da zaštite princa Muhameda od optužbi za ubistvo…

Kurir 23.11.2018
Saudijski kralj Salman i njegov sin prestolonaslednik, Muhamed, štite se od skandala zbog krvavog ubistva novinara Džamala Kašogija u konzulatu te kraljevine u Istanbulu pomoću američkih uputstava koje im je dao lično šef američke diplomatije… »

Stravičan napad: Na pijaci poginulo najmanje 31 osoba, bomba bila sakrivena u povrću

Blic 23.11.2018
Najmanje 25 ljudi danas je poginulo, a oko 35 ranjeno od eksplozije na pijaci u gradu Hangu, na severozapadu Pakistana, javila je televizija "Geo". Bomba sakrivena u kutiji sa povrćem eksplodirala je na prepunoj pijaci u mestu Kalaja. U izveštaju se… »

Berlin: Čuvar u Mauthauzenu optužen po 36.000 tačaka

Dnevnik 23.11.2018
BERLIN: Tužilaštvo u Berlinu saopštilo je danas da je jedan 95-godišnji muškarac optužen po više od 36.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu u vreme dok je bio čuvar u koncentracionom logoru Mauthauzen. Hans Verner H, čije prezime nije… »

U fotografijama: Amerika proslavlja Dan zahvalnosti

Danas 23.11.2018
Amerika je obeležila Dan zahvalnosti uz velike parade i proslave. Dan – kojim se prvobitno izražavala zahvalnost za blagoslov berbe tokom prethodne godine – obeležava se u američkim domovima širom sveta.… »

Madrid ponovio zahtev za dobijanjem apsolutnih garancija

B92 23.11.2018
Za svaki buducĚ�i sporazum Evropske unije i Velike Britanije u vezi s Gibraltarom biće neophodna saglasnost Španije, navela je španska vlada. Madrid je ponovio zahtev za dobijanjem "apsolutnih garancija". Portarolka španske vlade Isabel Sela rekla… »

Porodica američkog misionara ne krivi pleme za ubistvo sina

BBC News 23.11.2018
Porodica Amerikanca Džona Alena Čaua kaže da prema ljudima iz plemena u Indijskom okeanu nije osećao „samo ljubav". Porodica Amerikanca koga su strelom ubili pripadnici plemena na indijskim ostrvima Andaman i Nikobar izjavila je da oprašta ubicama… »

[ANALIZIRAMO] Kako je opremljen prvi helikopter H145M za Srbiju

Tango Six 23.11.2018
Na jučerašnjoj ceremoniji održanoj u pogonu kompanije Erbas Helikopters u Donevortu, Nemačka, izvršena je zvanična primopredaja prvog višenamenskog helikoptera H145M namenjenog Vojsci Srbije. Na fotografijama i video snimcima videli smo primerak sa… »

Rusija ima odgovor na američke rakete: Ako oni postave oružje u Evropi i mi ćemo uraditi isto

Telegraf 23.11.2018
Visoki ruski poslanik je upozorio da će, ukoliko do takvog raspoređivanja dođe, Rusija svojim oružjem uzeti na nišan američke rakete. Rusija bi mogla da rasporedi rakete na teritorijama svojih saveznika ukoliko SAD postave slično oružje u Evropi… »

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Slobodna Evropa 23.11.2018
Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju. "Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je… »