Balkan arhiva vesti 08.12.2018

Moja ruka na staklu marice: Dramatična poruka Medojevićeve supruge dok ga voze iz bolnice

Sputnik 08.12.2018
Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), nakon što je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) dobio terapiju. Njegova supruga Marina Medojević je na svom profilu na… »

Pijani Vozač koji je na mestu ubio majku i ćerku imao više od 3 promila alkohola u krvi: Zaleteo se, pa na trotoaru udario…

Kurir 08.12.2018
Muškarac koji je udario ženu i četvoro dece u Novom Travniku, od kojih su majka i devojčica poginule na mestu, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović. "Za… »

Milan Bandić u bolnici, hitno hospitalizovan

Srbija danas 08.12.2018
Lekari obavljaju dodatne preglede i kažu da su za sada Bandićevo stanje stabilizovali. Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, u petak je hitno hospitalizovan na KBC-u Zagreb, tačnije u jedinici za intenzivnu negu Klinike za plućne bolesti Jordnovac… »

HR odbacuje optužbe da se meša u unutrašnja pitanja BiH

B92 08.12.2018
Zagreb -- Hrvatska je odbacila optužbe trojice bivših predstavnika međunarodne zajednice u BiH da se meša u unutrašnja pitanja te države. Hrvatska ih je optužila da su oni delimično krivi što hrvatski narod nije ravnopravan s bošnjačkim i… »

Hiljade Mađara na ulicama zbog novog predloga zakona o radu

Studio B 08.12.2018
Hiljade Mađara protestovale su danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. foto (Zsolt Szigetvary/MTI via AP) Tanjug Kritičari ovog predloga taj… »

Crnogorac prvo verbalno napao policajce: Onda se vratio kući po pištolj i rešio da stvar istera do kraja

Kurir 08.12.2018
Novljanin M. R. (24) uhapšen je danas jer je osumnjičen da je pokušao da ubije dva policajca, S. Lj. i A. V. Na sreću, tom prilikom nije bilo povređenih, saopštila je crnogorska Uprava policije. Policajci su jutros oko 3.30 došli ispred objekta… »

Pupovac: Hapšenje Srba ima za cilj da stvori uznemirenost

RTS 08.12.2018
Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća, održao je u Vukovaru konferenciju za novinare povodom hapšenja dvojice i privođenja nekoliko građana srpske nacionalne manjine. "Samo je pitanje zašto i na osnovu čega je neko odlučio da… »

Previranje u crnoj gori se nastavlja: Poslanicima DF-a smanjene plate zbog vređanja Katnića

Večernje novosti 07.12.2018
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore odlučio je da decembarska plata bude umanjena 20 odsto poslanicima Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i Jovanu Vučuroviću zbog vređanja. Administrativni odbor Skupštine Crne… »

Obeleženo 27 godina od ubistva porodice Zec

N1 Info 08.12.2018
Povodom 27. godišnjice ubistva porodice Zec, grupa građana u subotu je položila venac, ruže i sveće na mesto ubistva na Medvednici i održala komemoraciju za Mihajla, Mariju i Aleksandru koji su ubijeni 1991 - Mihajlo na kućnom pragu na zagrebačkoj… »

Index: Hrvatska uspela da posvađa SAD i Izrael

B92 08.12.2018
Zagreb -- Izrael i Amerika verni su saveznici. Izrael je daleko najvažniji saveznik koi g SAD imaju na Bliksom istoku, piše portal “Index.hr”. SAD decenijama obezbeđuje Iraelu milijarde dolara vojne, ekonomske i tehnološke pomoći, kao i… »