Balkan arhiva vesti 08.12.2018

Medojević vraćen u zatvor

Mondo 08.12.2018
Predsednik pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija bio je danas prebačen u Klinički centar Crne Gore zato što mu je pozlilo. Nakon terapije, vraćen u ćeliju. Foto… »

Pijani Vozač koji je na mestu ubio majku i ćerku imao više od 3 promila alkohola u krvi: Zaleteo se, pa na trotoaru udario…

Kurir 08.12.2018
Muškarac koji je udario ženu i četvoro dece u Novom Travniku, od kojih su majka i devojčica poginule na mestu, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović. "Za… »

Milan Bandić u bolnici, hitno hospitalizovan

Srbija danas 08.12.2018
Lekari obavljaju dodatne preglede i kažu da su za sada Bandićevo stanje stabilizovali. Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, u petak je hitno hospitalizovan na KBC-u Zagreb, tačnije u jedinici za intenzivnu negu Klinike za plućne bolesti Jordnovac… »

Plenković: Nećemo odustati od zaštite interesa Hrvata u BiH

Al Jazeera 08.12.2018
Hrvatski premijer komentirao je pismo tri bivša visoka predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Evropskoj uniji. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu kako Hrvatska neće odustati od zaštite interesa hrvatskog naroda u… »

Protesti i u Mađarskoj: Nećemo ropski zakon o radu!

Vesti online 08.12.2018
Hiljade Mađara protestovale su danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi Rojters… »

Herceg Novi: Mladić pucao na policajce

Sputnik 08.12.2018
Novljanin M. R. (24) uhapšen je danas jer je osumnjičen da je pokušao da ubije dva policajca, S. Lj. i A. V. Na sreću, tom prilikom nije bilo povređenih, saopštila je crnogorska Uprava policije. Policajci su jutros oko 3.30 došli ispred objekta… »

Pupovac: Hapšenje Srba ima za cilj da stvori uznemirenost

RTS 08.12.2018
Milorad Pupovac, predsednik Srpskog nacionalnog veća, održao je u Vukovaru konferenciju za novinare povodom hapšenja dvojice i privođenja nekoliko građana srpske nacionalne manjine. "Samo je pitanje zašto i na osnovu čega je neko odlučio da… »

CG: Poslanicima DF smanjene plate zbog vređanja Katnića

B92 08.12.2018
Podgorica -- Administrativni odbor Skupštine CG odlučio je da decembarska plata bude umanjena 20 % poslanicima DF Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i Jovanu Vučuroviću. Njima će plata da bude umanjena zbog, kako se navodi, vređanja glavnog… »

Održana komemoracija porodici Zec: Položeni venci u znak sećanja na Mihajla, Mariju i Aleksandru koji su pobijeni 1991…

Kurir 08.12.2018
Povodom 27. godišnjice ubistva porodice Zec, grupa građana u subotu je položila venac, ruže i sveće na mesto ubistva na Medvednici i održala komemoraciju za Mihajla, Mariju i Aleksandru koji su ubijeni 1991. godine. Mihajlo na kućnom praga na… »

Kako su hrvatski avioni koji su slavili „Oluju“ posvađali Ameriku i Izrael

Sputnik 08.12.2018
SAD i Izrael nemaju spornih tačaka, ili ih bar nisu imali dok se između njih nije isprečio kamen spoticanja u obliku polovnih i temeljno prerađenih aviona F-16 koje Hrvatska namerava da kupi od Izraela, navodi Petar Stošić u tekstu za „Indeks“… »