Izvor: Danas arhiva vesti 08.12.2018

Na protestu „žutih prsluka“ u Francuskoj 31.000 ljudi, privedeno 700

Danas 08.12.2018
Na „četvrtoj rundi“ nedeljnih protesta pokreta „Žuti prsluci“ u Francuskoj danas je svega oko 31.000 ljudi, izjavio je državni sekretar Ministartva unutrašnjih poslova Loran Nunjes i dodao da je privedeno 700, od kojih 575 u Parizu, prenela je… »

Protest „Stop krvavim košuljama“: Umesto političara u prvim redovima glumci

Danas 08.12.2018
Šetnja kreće u 18 sati od Filozofskog fakulteta u Beogradu Sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu danas u 18 sati počeće protestna šetnja „Stop krvavim košuljama“. Prema najavama, biće to nenasilni građanski protest, bez stranačkih… »

Haradinaj: Ima i drugih mera sem taksi, videćete kad nastupe

Danas 08.12.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere. „Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dođe do njih“, izjavio je Haradinaj… »

Italija: U metežu u noćnom klubu stradalo petoro maloletnika i žena

Danas 08.12.2018
U metežu u noćnom klubu u blizini Ankone šest osoba od kojih petoro maloletnika je poginulo, dok je oko 50 ljudi povređeno, saopštile su vlasti. Policija je saopštila da su život izgubile tri devojčice, dva dečaka i jedna žena, majka koja je sa… »

Ljajić: Posledice uvođenja takse velike, čak i da sutra bude ukinuta

Danas 08.12.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je trgovina sa preduzetnicima na Kosovu i Metohiji u potpunosti obustavljena posle odluke Prištine da taksu na uvoz robe iz centralne Srbije poveća na 100 odsto. Navodeći… »

Srbija u ponedeljak otvara dva poglavlja u pregovorima sa EU

Danas 08.12.2018
Srbija će u ponedeljak u Briselu u pristupnim pregovima sa EU otvoriti dva nova poglavlja koja se odnose na ekonomsku i monetarnu uniju (17), odnosno statistiku (18). Na međuvladinoj konferenciji EU – Srbija učestvovaće evropski komesar za… »

Hrabro na olimpijskog šampiona

Danas 08.12.2018
Rukometašice Srbije protiv Rusije počinju borbu za polufinale Evropskog prvenstva (nedelja, 18.00) Najbolje rukometašice Srbije imale su tri regularna dana i 24 sata gratis da obnove energiju utrošenu na fantastičnu igru i ubedljivu pobedu protiv… »

Ceca preko Jarinja ušla na KiM, spremna da podrži Mitrovčane i humanitarno

Danas 08.12.2018
Folk pevačica Svetlana – Ceca Ražnatović je danas u Kosovskoj Mitrovici rekla da je došla da „srcem i pesmom“ podrži građane. Podnevni nastup kod Tehničke škole, pred građanima s državnim Srbije, počela je pesmom „Vazduh koji dišem“… »

Stefanović: Nećemo dozvoliti da iko iseli Srbe sa KiM

Danas 07.12.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da je situacija na Kosovu veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava, sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe sa Kosova, prenosi Srna… »

Radojičić otkrio koliko je koštala rasveta i najavio senzore na semaforima

Danas 08.12.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica „nešto manja od 250 miliona dinara, bez PDV-a“. On je za današnji „Blic“ najavio i da će od naredne… »