Izvor: Politika arhiva vesti 08.12.2018

Demonstracije „Žutih prsluka” danas i u Belgiji i Holandiji

Politika 08.12.2018
BRISEL, AMSTERDAM – Francuski pokret „Žuti prsluci” prelazi granice, pošto su demonstracije za danas planirane i u susednim državama Belgiji i Holandiji, navodi AP. Agencija navodi da nijedna od ove dve zemlje nije predložila povećanje takse na… »

Milojević: Ne razmišljamo o PSŽ-u, Napredak je najbitniji

Politika 08.12.2018
Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju Kruševljane (19 č) u 19. kolu domaćeg šampionata. Fudbaleri Crvene zvezde odigraće sutra poslednji prvoligaški duel na domaćem terenu pred zimsku pauzu, a rival na stadionu „Rajko Mitić” će im biti… »

Stampedo u noćnom klubu u Italiji, šestoro mrtvih

Politika 08.12.2018
RIM – Šest osoba, od kojih pet maloletnika, je poginulo, dok je 35 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone. Među poginulima su tri devojčice i dva dečaka, kao i… »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsednice „Huaveja”

Politika 08.12.2018
Peking - Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku diektorku „Huavej” Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice. Kanadski… »

Otvorena poglavlja potvrda kvaliteta ekonomskih reformi

Politika 08.12.2018
Srbija će u ponedeljak, na Devetoj međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU: 17 – ekonomska i monetarna unija i 18 – statistika, koja su veoma važna za ekonomske reforme i potvrda su da je Srbija u tom… »

Stefanović: Borićemo se da mir bude sačuvan, a Srbi zaštićeni

Politika 08.12.2018
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su sve diplomatske, političke i bezbednosne snage Srbije i dalje usmerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji. „Borićemo se… »

Srpskim humanitarkama prekinut govor zbog pominjanja Kosova

Politika 08.12.2018
BEČ – Govor dve predstavnice humanitarne organizacije „28. jun” u Kancelariji Ujedinjenih Nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji. Tamara Pavlović i Mia Milanović… »

Rohani: Iranu sankcije, Zapadu „potop” droga, izbeglica i bombi

Politika 08.12.2018
TEHERAN – Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi „potop” droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme, prenosi Rojters… »

Istraga tužilaštva povodom pretnji odbornici Dveri

Politika 08.12.2018
Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio danas da slučaj odbornice Dveri Jelene Đorđević, koja tvrdi joj je lider te stranke Boško Obradović pretio nasiljem, zahteva ozbiljnu istragu tužilaštva i da će državni… »

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom za vreme Putinove posete Beogradu

Politika 08.12.2018
Prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, početkom iduće godine, trebalo bi da se potpiše sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske ekonomske unije. To je danas najavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije… »