Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Vremenska prognoza: Stiže naoblačenje s kišom, na planinama susnežica i sneg

Večernje novosti 08.12.2018
U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno sunčano, posle podne na severu, a do kraja dana i uveče i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno sunčano, posle podne na… »

Deca uživala u Beogradu

Večernje novosti 08.12.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije. MLADI glumci iz amaterskog pozorišta "Janićije… »

Vlada dala garancije: Stiže li Mladić u Srbiju na Anin grob?

Večernje novosti 08.12.2018
Vlada Srbije dala garancije za privremeno puštanje na slobodu. General traži četiri dana da poseti Srbiju i RS. GENERAL Ratko Mladić zatražiće od Mehanizma u Hagu da ga pusti na četiri dana, kako bi obišao grob majke i nedavno preminulog bratanca… »

Formirani svi nacionalni saveti nacionalnih manjina

Večernje novosti 08.12.2018
Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski predviđenom roku, a očekuje se da će do početka januara oni usvojiti Statute. Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski… »

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

Večernje novosti 08.12.2018
U Beogradu, Novom Sadu i Nišu danas se obavljaju besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. U Beogradu, Novom Sadu i Nišu danas se obavljaju besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. RTS navodi da su u niškoj… »

Upozorenje za vozače: Kiša, posle podne i sneg

Večernje novosti 08.12.2018
Kiša, koja je najavljena za današnji dan, već je zahvatila puteve širom Vojvodine, dok se u ostalim krajevima očekuje u toku popodneva, a snežne padavine prognozirane su za više planinske predele, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kiša, koja je… »

Naučnicima sigurnije plate: Usvojen Zakon o fondu za nauku

Večernje novosti 08.12.2018
Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete kaže, za "Novosti" da su najvažnije novine uvođenje kombinovanog institucionalno-projektnog finansiranja, kao i formiranje Fonda za nauku. MLADI naučnici konačno će moći da odahnu jer će… »

Pradeda, izvini zbog Makrona!

Večernje novosti 08.12.2018
Andreja Kotarac, regionalni francuski poslanik, objavio dirljivo pismo u tribini pariskog "Figaroa": Naš predsednik je bio okružen predstavnicima nekadašnjih neprijatelja, Srbiju nisam našao. KAKVO je samo bilo moje nestrpljenje, moj pradeda, da ti… »

Patriotska "bitka" gurmanlucima

Večernje novosti 08.12.2018
U kultnoj beogradskoj kafani "Pavle Korčagin" svake nedelje spremaju se jela zemalja koje ne priznaju takozvano Kosovo. Ove nedelje služe solomonski fišburger, idućeg vikenda specijalitet sa Madagaskara. NEOBIČNA patriotska "bitka" već mesecima vodi… »

Skandalozan autorski tekst: Pohvala Jasenovcu kao mestu za odmor

Večernje novosti 08.12.2018
Zoran Hamović svoj stav o knjizi koja negira zločine u logoru smrti nazvao štamparskom greškom. Autora koji je negirao stravične zločine nazvao hladnim istraživačem, koji je posvećen činjenicama. BURA koju je u srpskoj kulturnoj i političkoj… »