Organizatori protesta u Novom Sadu: Izlazimo sutra na ulice uprkos opstrukcijama režima

Beta 24.01.2019

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra "bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih građana na ulice".

U saopštenju se navodi da će se građanima sutra pridružiti nastavnici i saradnici novosadskih fakulteta, pokrajinska organizacija antifašista i druge građanske inicijative.

Navodi se da će "univerzitet" biti i glavna tema drugog novosadskog skupa "Jedan od pet miliona", jer su nastavnici i saradnici brojnih visokoškolskih ustanova podržali proteste.

"Nov spisak univerzitetskih profesora i ostalih predavača koji su stali uz nezadovoljne građane biće objavljen u petak", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je do sada proteste podržalo 105 nastavnika i saradnika Filozofskog fakulteta u Beogradu, 85 njihovih kolega sa Fakulteta političkih nauka, kao i 28 predavača sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i 20 njihovih kolega sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

Organizatori su naveli i da je u toku prikupljanje potpisa podrške na još nekoliko beogradskih fakulteta, ali i na Univerzitetu u Novom Sadu.

"Podrška protestima svakodnevno stiže iz različitih sfera društvenog života, a protesni skupovi će u naredna tri dana prvi put biti održani u više gradova širom zemlje. Protest se nepovratno širi i jača", poručili su iz organizacije "Jedan od pet miliona" Novi Sad.

Pozvali su građane da sutra u 18 časova dođu na novosadski Pozorišni trg i najavili da će posle završetka skupa na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta krenuti u protestnu šetnju.

(Beta, 01.24.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »