Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 24.01.2019

Završena potraga za nestalim avionom i fudbalerom Salom

Danas 24.01.2019
Potraga za nestalim avionom koji je prevozio argentinskog fudbalera Emilijana Salu iz Nanta u Kardif danas je završena, saopštili su zvaničnici. „Spasilački tim je doneo tešku odluku da okonča pretragu“, rekao je jedan od vođa spasilačkog tima… »

Gradonačelnik Vukovara uklonio video srednjoškolaca koji sede tokom izvođenja himne

Danas 23.01.2019
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) uklonio je danas sa veb stranice grada video srednjoškolaca srpske nacionalnosti koji sede tokom izvođenja hrvatske himne na jednom lokalnom sportskom događaju. On je za… »

Kossev: Srbin uhapšen, zaplenjeno 52 kilograma marihuane kod Gnjilana

Danas 24.01.2019
Kosovska policija uhapsila je danas u okolini Gnjilana tri osobe od kojih je jedna srpski državljanin i zaplenila 52 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana, javio je portal Kossev. Jedinica za sprečavanje rasturanja narkotika generalnog… »

Pretresen migranstki centar u Bihaću, pronađeni predmeti za nanošenje fizičkih povreda

Danas 24.01.2019
Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona danas su pretresli prihvatni centar za migrante „Bira“ u Bihaću i u njemu pronašli veći broj noževa, šrafcigera, drvenih i metalnih palica i ostalih predmeta pogodnih za nanošenje telesnih povreda… »

Španski premijer razgovarao s Huanom Gvaidom o situaciji u Venecueli

Danas 24.01.2019
Španski premijer Pedro Sančes razgovarao je danas s predsednikom parlamenta Venecuele Huanom Gvaidom koji je sebe sinoć proglasio prelaznim predsednikom Venecuele, insistirajući na neophodnosti održavanja slobodnih izbora. Tokom telefonskog razgovora… »

Lokalne vlasti severa Francuske: Potrebne konkretne pripreme za Bregzit

Danas 24.01.2019
Lokalne vlasti na severu Francuske, dela koji je najbliži Engleskoj, ocenile su danas da su neophodne „konkretne pripreme“ Bregzita i izgradnja budućih odnosa između Velike Britanije i Evrope. „Možemo da trošimo vreme, da se žalimo na… »

Za šta se najviše koristi internet?

Danas 24.01.2019
Podaci Eurostata o aktivnostima na internetu U zemljama Evropske unije 85 odsto građana starosti od 16 do 74 godine izjavili su da su koristili internet tokom prethodna tri meseca, pokazalo je istraživanje Eurostata iz 2018. godine. Ovaj procenat… »

Komandanti venecuelanske vojske izražavaju podršku Maduru

Danas 24.01.2019
Komandanti venecuelanske vojske počeli su preko sredstava informisanja da izražavaju lojalnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru. General-major Viktor Palasio rekao je danas da kategorički odbacuje bilo kakav čin koji ugrožava stabilnost u… »

Evropska centralna banka nije promenila referentne kamatne stope

Danas 24.01.2019
Evropska centralna banka (ECB) nije danas promenila referentne kamatne stope ni stav o budućoj politici, uprkos zabrinutosti zbog Bregzita, trgovinskih ratova i slabijeg rasta svetske ekonomije. Upravni savet ECB-a nije promenio ni reč u izjavi o… »

Incko: Inicijativa SDA neodgovorna

Danas 24.01.2019
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je najava inicijative za osporavanje naziva Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH, usred rasprava o formiranju vlasti, neodgovorna, kontraproduktivna i dodatno podriva poverenje među konstitutivnim… »