Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 24.01.2019

Hrvatska pri dnu lestvice u EU po visokoobrazovanim mladim ljudima

Danas 24.01.2019
Podaci Eurostata o procentima visokoobrazovanog stanovništva Evropske unije Litvanija, Kipar i Irska su države sa najvišim procentom visokoobrazovanog stanovništva starosti od 30 do 34 godine, pokazalo je istraživanje Eurostata. Diplomu visokog… »

Nemačka podržala opoziciju u Venecueli

Danas 24.01.2019
Nemačka vlada podržala je danas parlament Venecuele, koji kontroliše opozicija, i pozvala na „slobodne i kredibilne izbore“. Portparol vlade Štefen Zajbert naveo je na Tviteru da „narod Venecuele hrabro radi za slobodnu budućnost svoje… »

Zaev Stoltenbergu: Makedonija u potpunosti spremna za NATO

Danas 24.01.2019
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas u Davosu da je Makedonija u potpunosti spremna za integraciju u NATO. Kako je saopštila Vlada Makedonije, Zaev je to rekao u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim se sreo… »

Kina pozvala SAD da se ne mešaju u krizu u Venecueli

Danas 24.01.2019
Kina je danas pozvala SAD da se ne mešaju u aktuelnu političku krizu u Venecueli i saopštila da se protivi bilo kakvoj spoljnoj intervenciji u toj zemlji. Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing rekla je da sve strane u sukobu… »

Marković otkazao učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Danas 24.01.2019
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković otkazao je učešće na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcarskoj. Marković je učešće otkazao zbog nepredvidjenih okolnosti, saopštila je Vlada Crne Gore. Ranije je bilo… »

Zimbabve: Vojnici osumnjičeni za „sistematsku torturu“

Danas 24.01.2019
Komisija za zaštitu ljudskih prava u Zimbabveu Grupa za zaštitu ljudskih prava koju je imenovala vlada u Zimbabveu optužila je vojnike u ovoj zemlji da koriste „sistematsku torturu“ prilikom suzbijanja protesta. Zimbabveanska Komisija za zaštitu… »

Alek Boldvin priznao krivicu

Danas 24.01.2019
Šezdesetogodišnji američki glumac Alek Boldvin je priznao krivicu za nanošenje lakših telesnih povreda jednom muškarcu u novembru prošle godine i sukobu zbog parking mesta u Njujorku. Boldvin se ponovo pojavio na sudu kako bi se još jednom… »

U glavnom gradu Vencuele incidenti između policije i demonstranata opozicije

Danas 23.01.2019
Incidenti su izbili večeras između pripadnika snaga bezbednosti i pristalica opozicije u Karakasu, posle protesta na kojem se lider opozicije Huan Gaido proglasio prelaznim predsednikom Venecuele, javila je agencija Frans pres na licu mesta. Policija je… »

Slovenački ministar kritikovao Srbiju

Danas 23.01.2019
Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar u sredu je, povodom nedavne posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, kritikovao spoljnu politiku prdsednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na to da se Srbija deklarativno orijentiše… »

Jedna osoba privedena na skupu „Pravda za Davida“

Danas 23.01.2019
Članovi grupe „Pravda za Davida“ i večeras su se okupili u Banjaluci kako bi zapalili sveće za Davida Dragičevića, a jedna osoba je privedena. „Najpre je policija došla i rekla nam da napustimo Trg Krajine. Iako smo pitali za konkretan razlog… »