Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 24.01.2019

Venecuela podelila svet

Danas 24.01.2019
Rusija, Kina, Turska, Iran i Sirija podržale su predsednika Venecuele Nikolasa Madura pošto su samoproglašenog predsednika te zemlje Huana Gvaida priznale SAD i većina američkih država, dok su generalni sekretar UN i Evropska unija pozvali na… »

Kriza u Venecueli: Maduro prekinuo diplomatske odnose sa Sjedinjenim Državama

Danas 24.01.2019
Lider Venecuele Nikolas Maduro prekinuo je odnose sa SAD-om nakon što je Tramp priznao lidera opozicije Huana Guaida kao privremenog predsednika. Maduro je američkim diplomatama dao 72 sata da napuste zemlju. Guaido se u sredu proglasio predsednikom… »

Pomor divljih konja zbog ekstremno visokih temperatura u Australiji

Danas 24.01.2019
Talas ekstremnih vrućina već više od sedam dana hara Australijom. Najviše dnevne temperature danima dostižu gotovo 50 stepeni Celzijusa, a svakim danom dolazi do velikog izumiranja životinja. Ekstremne temperature i suša doveli su i do masovnog… »

EU poziva na održavanje izbora u Venecueli

Danas 24.01.2019
Evropska unija se danas založila za pokretanje političkog procesa u Venecueli koji bi doveo do novih izbora pošto se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za predsednika usred antivladinih protesta u toj zemlji. Šefica evropske diplomatije Federika… »

Kijev: Sud proglasio Viktora Janukoviča krivim za izdaju

Danas 24.01.2019
Sud u Kijevu proglasio je danas bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim za izdaju. Janukovič je napustio zemlju 2014, usled sve većih tenzija u Kijevu zbog sukoba policije i demonstranata koji su tražili približavanje Evropskoj uniji… »

Najmanje 12 poginulih u Venecueli od bojeve municije

Danas 24.01.2019
Najmanje 12 osoba poginulo je od bojeve municije tokom talasa antivladinih protesta i nereda u Venecueli, saopštila je nevladina posmatračka grupa novi bilans žrtava. Predstavnik Opservatorije socijalnog konflikta Marko Ponse naveo je danas Asošiejted… »

U Francuskoj uskoro lista Žutih prsluka za izbore za Evropski parlament

Danas 23.01.2019
Gradjanski pokret „Žuti prsluci“ saopštio je danas da će se kandidovati na predstojećim izborima za Evropski parlament i da će do polovine februara imati listu koju će predvoditi Ingrid Levavaser, jedna od figura tog pokreta u Francuskoj. Lista… »

RCC: Razgovori da se do jula smanje cene rominga, a da 2021. ne bude troškova

Danas 24.01.2019
Predstavici regiona Zapadnog Balkana danas u Briselu, u organizaciji Savet za regionalnu saradnju (RCC), razgovaraju o regionalni sporazum o romingu kojim do jula treba dodatno da se smanje troškovi rominga. Generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu u… »

Davos 2019: Kako večera u mraku može da vam otvori oči

Danas 24.01.2019
Možda je čudno i previše intimno da nekome stavite obe ruke na ramena samo nekoliko minuta pošto ste ga upoznali. Ali, na „večeri u mraku“ u Davosu, mi nemamo izbora. Moramo da se držimo našeg konobara Darena, kako bi mogao da nas odvede u… »

Oskar 2019: Pet rediteljki koje su izostavljene iz nominacija za najbolju režiju

Danas 24.01.2019
Nominacije za nagradu Oskar objavljene su u utorak i filmovi sa ženama u glavnim ulogama su dobro prošli. U oba ovogodišnja filma sa najvećim brojem nominacija – Roma i Omiljeni – žene imaju ključno mesto. Ali, kada je reč o kategoriji za… »