Izvor: RTV arhiva vesti 24.01.2019

Kazne za poslanike, sednica odbora bez polemike i opozicije

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Sednica Administrativnog odbora Skupštine Srbije na kojoj su kažnjeni poslanici Balša Božović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Zoran Živković (Nova stranka), Radoslav Milojičić (DS), Marko… »

Han o taksama: Imam predlog, čekam pozitivan odgovor

RTV 24.01.2019
DAVOS - Podneo sam predlog prema kome bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova, spreman sam da predvodim takav razgovor, kaže komesar EU Johanes Han i dodaje da očekuje pozitivan odgovor… »

Vučić u Davosu: Mnogo sastanaka, novih kontakata, čuli su o Srbiji

RTV 24.01.2019
DAVOS - Predsednik Srbije imao je danas veliki broj bilateralnih sastanaka sa predstavnicima svetske političke i biznis zajednice, uključujući i nove potencijalne partnere naše zemlje, i to je bila prilika, kako je novinarima preneo Aleksandar… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

RTV 24.01.2019
PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije. RTS navodi da je nalog za njegovo hapšenje izdat zbog sumnje da je… »

Sutra novi sneg, u subotu i do pola metra

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović. Prema njegovim rečima, u… »

Paklene vrućine u Australiji, umiru životinje

RTV 24.01.2019
SIDNEJ - Talas ekstremnih vrućina već više od nedelju dana hara Australijom, najviše dnevne temperature dosežu gotovo 50 stepeni Celzijusa, a ekstremne temperature i suša doveli su i do masovnog izumiranja životinja. Temperature ruše stogodišnje… »

Predsednik SANU: Srbija je podeljeno društvo, strah me je od međusobnih obračuna

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija danas po mnogim linijama podeljeno društvo, da živi u paralelnim svetovima, koji se ne dodiruju, ne poznaju i, što je najgore, ne komuniciraju. I… »

Moguće ukidanje uredbe o socijalnom hlebu

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da se ozbiljno razmišlja o tome da se više ne produžava primena Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, koja prestaje da važi 31. januara, pošto… »

Sud: Janukovič kriv za izdaju zemlje

RTV 24.01.2019
MINSK - Sud u Kijevu proglasio je bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča krivim za izdaju. Njemu se sudilo po više tačaka u odsustvu, jer se nalazi u Rusiji, prenela je agencija AP. Janukovič je pobegao iz Ukrajine 2014. godine kada su se… »

Ambasador Turske: Erdogan u junu u Srbiji

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič koji je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Šarčević je na… »