Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Izetbegović nastavlja da provocira: Republika Srpska na engleskom ne znači ništa; Tamo su Bošnjaci i Hrvati građani petog…

Večernje novosti 24.01.2019
Bošnjaci i Hrvati nemaju mesta u institucijama. Republika Srpska se naziva drugom srpskom državom na Balkanu. Tamo za džamije govore da arlauču, rekao je Izetbegović. Bakir Izetbegović, lider SDA kazao je novinarima da je SDA odlučila za… »

Partije iz Republike Srpske složne: Inicijativa sda udar na Ustav i Dejton (foto)

Večernje novosti 24.01.2019
U zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. U zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak… »

Zahtev za raspisivanje poternice Interpola za Kneževićem

Večernje novosti 24.01.2019
Prema informacijama Pobjede, sedište Interpola u Lionu u zakonskom roku raspisaće poternicu za Kneževićem. Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za… »

Masovna tuča migranata: Pakistanac izboden; Policija oduzela noževe, palice i šrafcigere (video)

Večernje novosti 24.01.2019
Mi periodično vršimo pretrese tih lokacija i porazna je činjenica da svaki put nalazimo sredstva pogodna za činjenje krivičnih dela, kazao je Šiljdedić. Pripadnici policije USK u četvrtak su u jutarnjim satima obavili pretres u prihvatnom centru… »

Federacija BiH pred finansijskim kolapsom

Večernje novosti 24.01.2019
Ako do 1. februara ne bude nađeno rešenje, gotovo pola miliona penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici plate. Federacija BiH mogla bi se 1. februara naći u finansijskom kolapsu, ako do 31. januara ne bude usvojen budžet… »

Sneg u regionu: U Hrvatskoj i BiH sneg i vetar otežavaju saobraćaj

Večernje novosti 24.01.2019
U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH, pa se vozači upozoravaju na oprez. U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo… »

Dodik pozvao predstavnike Srba na sastanak povodom apelacije SDA: Možemo preko noći uspostaviti kontrolu na granicama…

Večernje novosti 23.01.2019
Mi imamo sve napisane zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu nad granicama. Samo treba da zakažemo Parlament i mi to možemo doneti, rekao je Dodik. Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o… »

Oštetili MUP RS za 260.000 KM

Večernje novosti 23.01.2019
Počeo suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova RS Radislavu Jovičiću. Potpisao ugovor o nabavci UKT opreme, koja nikada nije isporučena. ČITANjEM optužnice u Osnovnom sudu u Banjaluci u sredu je počelo suđenje bivšem ministru unutrašnjih… »

Sberbanka prodaje Agrokor u prvoj polovini 2019.godine

Večernje novosti 24.01.2019
Aleksandar Veđahin, prvi potpredsednik Sberbanke, potvrdio je danas, odgovarajući na pitanja novinara u Davosu, da ta ruska banka planira da proda svoj udeo u Agrokoru od 39 odsto u prvoj polovini ove godine. Aleksandar Veđahin, prvi potpredsednik… »

Hapšenja zbog tuča: Pijani prebili starije sugrađane

Večernje novosti 24.01.2019
Policija iz Gradiške uhapsila je Milana Basarića (39) iz ovog grada zbog sumnje da je pijan fizički napao Stevu Č. (66) i ukrao mu novac. Policija iz Gradiške uhapsila je Milana Basarića (39) iz ovog grada zbog sumnje da je pijan fizički napao… »