Društvo arhiva vesti 27.01.2019

Odložen povratak evakuisanih iz Jasenovika

B92 27.01.2019
Štab za vanredne situacije grada Niša produžio je evakuaciju meštana Jasenovika zbog toga što se još radi na podizanju vagona sa amonijakom u blizini tog sela. Povratak meštana prvobitno je bio planiran za 17 časova, ali kako su istakli u Štabu… »

Mini hidroelektrane uništavaju reke u Srbiji

Glas Amerike 27.01.2019
Protest protiv izgradnje mini hidroelektrana (MHE) održan je u nedelju u centru Beograda, a jedna od glavnih poruka sa tog skupa je da treba momentalno obustaviti gradnju mini hidroelektrana, jer će u suprotnom biti uništene mnoge reke u Srbiji. U… »

Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta

Beta 27.01.2019
Medjunarodni dan sećana na žrtve Holokausta obeležen je danas u Beogradu, a centralnu državnu ceremoniju predvodio je izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević… »

Danas postepeno razvedravanje i topljenje snega

Glas Zapadne Srbije 27.01.2019
Danas se u Srbiji u celoj zemlji ujutru očekuje slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, a u toku dana toplije uz delimično razvedravanje i otopljavanje snega, saopštio je Republički hidrometeoroški zavod Srbije (RHZS). Najniža… »

Nova stranka: Staro sajmište velika sramota Beograda i Srbije

Beta 27.01.2019
Nova stranka ocenila je danas da je velika sramota Beograda i Srbije to što se na Starom sajmištu, gde je u Drugom svetskom ratu bio logor za Jevreje, Srbe i Rome, sada nalaze poslovni i stambeni prostori. Ta stranka je apelovala na gradsku upravu i… »

AMSS: Saobraćaj umeren, oprez zbog vetra

N1 Info 27.01.2019
Na putevima u Srbiji saobraćaj je umeren i bez zastoja, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja zbog mokrih kolovoza i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS je upozorio da je na putevima u planinskim predelima gde snega na… »

Irinej: Jedinstvo naroda i države važni u očuvanju Kosova

Vesti online 27.01.2019
Patrijarh Irinej smatra da najnoviji pritisci u vezi s Kosovom treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta. Poručuje da je najvažnije da ne budemo malodušni i da se ne predajemo unapred. U intervjuu… »

Uručene Svetosavske nagrade za 2018. godinu

Danas 27.01.2019
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije tradicionalne Svetosavske nagrade za 2018. godinu pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja… »

MUP upozorava: Pojavili se lažni profili ministra

Mondo 27.01.2019
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su se na društvenim mrežama pojavili lažni profili ministra Nebojše Stefanovića sa njegovim fotografijama. Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk U saopštenju se, zbog mogućih zloupotreba… »

Određen pritvor predsedniku opštine Grocka

Mondo 27.01.2019
Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću. Foto: Mondo/… »