Politika arhiva vesti 27.01.2019

Mihajlović: I razumem i ne razumem građane koji protestuju

N1 Info 27.01.2019
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da razume, ali i ne razume građane koji protestuju, da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije spremni da sa njima razgovaraju, što, kako je dodala, ne znači da će se oko svega složiti… »

Brnabić započela radnu posetu SAD

Danas 27.01.2019
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Njojork i započela radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Vlada. Ona će 28. i 29. januara posetiti Kolumbus (Ohajo) i Atlantu (Džordžija). Prema programu posete koji je… »

Đilas: Vučić govori neistine o PKB

Danas 27.01.2019
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SZS) i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je danas neistinitim tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u slučaju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) „korupcije bilo u vreme… »

Saša Janković napustio PSG

Vesti online 27.01.2019
Nakon što je izabrano novo rukovodstvo Pokreta slobodnih građana, Saša Janković, osnivač i prvi predsednik napustio je ovaj pokret. On je čestitao novom predsedniku i članovima predsedništva na izboru i poželeo im puno sreće na novom političkom… »

Kosovska policija zaplenila svetosavske paketiće za decu

Sputnik 27.01.2019
Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne" proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo… »

Grabar-Kitarović: Hrvatsku ne morate voleti, ali je morate poštovati

Novi magazin 27.01.2019
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas povodom slučaja srpskih učenika u Vukovaru koji nisu ustali tokom intoniranja hrvatske himne i objavljivanja video snimka o tom događaju, da se decom ne sme manipulistati, ali ni da se ne… »

Arifi: Dijalog devet godina bio u interesu Srbije

RTV 27.01.2019
PRIŠTINA - Šef prištinskog pregovaračkog tima Avni Arifi kaže da je dijalog u Briselu poslednjih devet godina bio u potpunosti u interesu Srbije, ali da aktuelna vlast u Prištini i delegacija na čijem je on čelu više neće biti u funkciji takvog… »

Državna delegacija Kosova ovlašćena za dijalog sa Srbijom

Beta 27.01.2019
Nacrtom zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima delegacije Republike Kosovo u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom, državna delegacija je ovlašćena od strane Skupštine Kosova za pregovaranje i postizanje sporazuma tokom procesa dijaloga… »

Haradinaj: Sporazum sa BG moguć 2019, ali bez izmene granica

Vesti online 27.01.2019
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica, a istovremeno je upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi stare demone na… »

Desetine hiljada ljudi u Briselu traže veću aktivnost vlade u borbi protiv klimatskih promena

Novi magazin 27.01.2019
Najmanje 70.000 građana protestovalo je danas u Briselu po kiši i hladnom vremenu, zahtevajući od vlade da poveća aktivnosti u borbi protiv klimatskih promena. Na današnjem, četvrtom protestu u poslednja dva meseca okupljeni su tražili bolje… »