Svet arhiva vesti 27.01.2019

Putin na paradi u Sankt Peterburgu: Sećanje na pad nacističke opsade

Večernje novosti 27.01.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin na vojnoj paradi u Sankt Peterburgu. Obeležena 75. godišnjica oslobađanja Lenjingrada od blokade. MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ U Sankt Peterburgu je u nedelju održana parada povodom 75. godišnjice… »

ID preuzela odgovornost za napad na Filipinima

RTS 27.01.2019
Za dvostruki bombaški napad tokom verske službe u katoličkoj crkvi na jugu Filipina, u kojima je ubijeno najmanje 20 osoba, odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država. Novinska agencija Islamske države Amak objavila je da ta… »

Predsednik Venecuele odbacio "drski ultimatum" Evrope

Vesti online 27.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je, kako je rekao, "drski ultimatum" evropskih zemalja. Te zemlje su zatražile od njega da raspiše opšte izbore u roku od osam dana i poručile da će, u suprotnom, priznati za prelaznog predsednika… »

Brazil: Još jedna brana pred pucanjem

B92 27.01.2019
Brazilija -- U Brazilu je izdata uzbuna zbog opasnosti od pucanja još jedne brane u Brumadinju na jugoistoku zemlje. U tom delu zemlje je u pucanju prve brane u petak stradalo 34 ljudi i više od 300 nestalo, saopštili su vatrogasci i rudarska kompanija… »

Eksplozija u Hagu, srušio se deo zgrade

RTS 27.01.2019
Najmanje devet osoba povređeno je u eksploziji u trospratnoj zgradi u Hagu, saopštila je vatrogasna služba tog grada u Holandiji. Tri osobe izvučene iz ruševina, traga se za još jednom. Zbog eksplozije, koju je izazvalo curenje gasa, jedan deo… »

Preživeli zatvorenici Aušvica položili cveće na Zid smrti

RTS 27.01.2019
Na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, preživeli bivši zatvorenici nekadašnjeg logora smrti Aušvic, na jugu Poljske, postavili su cveće na Zid smrti. AP prenosi da su preživeli nosili marame s prugama, nalik uniformama iz logora smrti, a… »

Panika na nebu! SAD i Kanada digle avione zbog ruskih bombardera na Arktiku

Kurir 27.01.2019
Nekoliko američkih i kanadskih vojnih aviona aktivirano je zbog leta dva ruska strateška bombardera Tu-160 u blizini vazdušnog prostora Kanade, saopštila je Komanda vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike (NORAD). "E-3 ’avaks‘, dva F-22 i dva… »

Protesti u Parizu zbog nasilja na demonstracijama Žutih prsluka

Radio 021 27.01.2019
Oko 10.000 pripadnika grupe Crvene marame protestovalo je danas u Parizu zbog nasilja i vandalizma na marginama antivladinih demonstracija pokreta Žuti prsluci. Današnji protest Crvenih marama usledio je u vreme sve većih podela oko odnosa prema… »

Zid i krov hotela pali tokom svadbe, najmanje 15 mrtvih

B92 27.01.2019
Tokom proslave svadbe u hotelu "Alhambra" u gradu Abanskoj na jugu Perua, srušili su se zid i krov tog hotela, pri čemu je stradalo najmanje 15 ljudi. To su saopštile peruanske vlasti, a prenosi AP. Navodi se da su zid i krov pali na desetine ljudi… »

Objavljen snimak pada supersoničnog bombardera VIDEO

B92 27.01.2019
Moskva -- Supersonični ruski bombarder Tu-22M3 srušio se u utorak prilikom sletanja na vojni aerodrom u Murmanskoj oblasti u Rusiji. Neverovatan snimak pada letelice sada je objavljen u medijima. Kako je zabeleženo na snimku, avion je pokušao da… »