Izvor: BBC News arhiva vesti 30.01.2019

Bregzit: Tereza Mej pred novim razgovorima sa EU - „bekstop" problem

BBC News 30.01.2019
Britanski poslanici podržali su traženje alternativa koje će zameniti takozvani „bekstop" u planu za Bregzit premijerke Tereze Mej. Britanski poslanici podržali su amandman kojim se od Tereze Mej traži izmena njenog sporazuma o Bregzitu, pa se… »

Ekstremna hladnoća u SAD, temperatura i do -53 stepena, ima mrtvih

BBC News 30.01.2019
U Čikagu ljude pljačkaju tako što skidaju jakne sa njih, dok meteorolozi navode da će grad biti hladniji od Antarktika. U delovima SAD će ove nedelje biti kao na Severnom polu, ili barem veoma blizu tome, upozoravaju meteorolozi. Meteorološki… »

Doktor u SAD napade besa kod četvorogodišnjaka leči kolačima od kanabisa

BBC News 30.01.2019
Doktor u Kaliforniji se bori za sačuva licencu za rad nakon što je prepisao marihuanu za tretiranje napada besa. Doktor iz Kalifornije se bori da sačuva licencu za rad nakon što je četvorogodišnjaku prepisao kolače od kanabisa. Doktor Vilijam… »

Elektronski otpad u grafikonima: Kako svet godišnje baca 62 milijardi dolara

BBC News 30.01.2019
Rekordnih 48,5 miliona tona elektronskog otpada bačeno je tokom 2018. širom sveta, prema Ujedinjenim nacijama. Ako se ništa ne promeni, ovo bi moglo da postane trostruko više do 2050. Ukoliko saberemo sve stare pemetne telefone, kompjutere i kućne… »

Srbi u Čikagu i ekstremna hladnoća: „Kao na Igmanu, ko ovo preživi..."

BBC News 30.01.2019
Temperatura u Čikagu, poznatom po brojnoj srpskoj dijaspori, ide i do -33 stepena. Kako izgleda život na toj temperaturi i kako je Srbi podnose? Temperatura u Čikagu ide i do -33 stepena Celzijusa, a vetar nimalo ne pomaže, zbog čega je osećaj kao… »

Danska na granici podiže ogradu u borbi protiv svinjskog gripa

BBC News 30.01.2019
Danci žele da zaustave prodor divljih svinja iz Nemačke, jer brinu zbog afričkog svinjskog gripa. Danska je započela izgradnju ograde dugačke 70 kilometara duž granice sa Nemačkom sa ciljem kontrole kretanja divljih svinja. Postoje brige da bi… »

Otkud groblje trafika u Nišu

BBC News 30.01.2019
Već dve godine jedan plac u Nišu služi kao groblje za stare kioske. Stiven King je pisao o groblju kućnih ljubimaca, postoji i groblje slonova u Diznijevom klasiku Kralj Lavova, ali i Niš ima specifično groblje koje, iako srećom ne izaziva strah… »

Crna Gora: Zašto su u sukobu Đukanović i Knežević

BBC News 30.01.2019
Rasplamsava se sukob biznismena Duška Kneževića i crnogorskih vlasti, inače nekadašnjih bliskih saradnika. Optužbe za brojna kriminalna dela, zahtevi za crvenim Interpolovim poternicama, vanredne emisije i „rat" na društvenim prežama, ulaz… »

Zvezde traže da BBC zahteva izmeštanje Evrovizije iz Izraela

BBC News 30.01.2019
Više od 50 umetnika je potpisalo peticiju. Vivijen Vestvud, Piter Gebrijel i Vulf Alis samo su neki od pedeset umetnika koji traže da se takmičenje za pesmu Evrovizije izmesti iz Izraela. Umetnici su napisali otvoreno pismo u kom zahtevaju od BBC-a da… »