Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Ministar Vulin: Napredak se vidi u svakom delu života i rada

RTV 30.01.2019
NIKINCI - Napredak se vidi u svakom delu života i rada svih pripadnika naše Vojske, nastavićemo da jačamo i da se razvijamo jer Srbija zaslužuje takvu Vojsku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin, koji je obišao Tehničko opitni… »

Rok za registraciju i predaju oružja još godinu dana

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Rok za registraciju i predaju oružja biće produžen za još godinu dana i neće više biti produžavanja tog roka, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Kako je rekao, problem je u mentalitetu naroda, a ne želi… »

Plate vaspitačica veće šest odsto u Beogradu

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom januarske plate dobiće i dodatno povećanje od šest odsto, najavio je danas beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. "Sa drugim delom januarske plate… »

Vremeplov: Ubijen Gandi

RTV 30.01.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1948. godine Ubijen je indijski državnik Mohandas Karamčand Gandi, nazvan "Mahatma" (velika duša), vođa pokreta za nezavisnost Indije, pola godine posle sticanja nezavisnosti zemlje, za koju se borio čitavog života. U Nju… »

Sutra ističe rok evidencije stvarnih vlasnika društava

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Prema Zakonu o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, registrovani zastupnici u preduzećima, udruženjima, fondacijama i zadužbinama, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre (APR), u obavezi su da do sutra izvrše evidentiranje… »

Šarčević: Smenjeno više od 30 direktora, u planu još 10

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će zbog malverzacija u prijavljivanju broja zaposlenih i odeljenja u osnovnim i srednjim školama biti smenjeno prvih 10 direktora i dodao da je do sada smenjeno više od 30 direktora… »

U toku pretakanje amonijaka iz druge cisterne kod Jasenovika

RTV 30.01.2019
NIŠ - U Jasenoviku kod Niša u toku je pretakanje amonijaka iz druge cisterne koja je oštećena prilikom iskliznuća na pruzi Niš - Svrljig. Pretakanje amonijaka iz oštećene cisterne organizuje privatni operater i, kako se očekuje, trebalo bi da se… »

Novi način vrednovanja rada službenika od 4. februara

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Uredba Vlade Srbije kojom se određuju potrebne kompetencije državnih službenika počeće da se primenjuje 4. februara. Na osnovu "Uredbe o određivanju kompetencija za rad državnih službenika", svaki službenik dobiće obrazac sa modelima… »

U Srbiji u 2018. pet beba ostavljeno pred "tuđim vratima"

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Prošle godine u Srbiji je napušteno pet beba, ostavljene su krišom pred vratima nečijeg doma ili neke ustanove, što je slučaj i s bebom koja je u petak u selu Crljencu u opštini Malo Crnice ostavljena na ulici, u korpi prekrivenoj snegom… »

Povećani vodostaji reka, ali situacija je stabilna

RTV 30.01.2019
BEOGRAD - Velika količina snega koja je u Srbiji pala u poslednjih 15-ak dana počela je da se topi što je dovelo do povećanja vodostaja reka, ali situacija je za sada stabilna, navode sagovornici Tanjuga. U prethodnih 48 sati registrovani su manji… »