Automobili arhiva vesti 13.02.2019

I BMW X3 i X4 dobili svoje prve M verzije (foto)

Mondo 13.02.2019
Oba modela će pokretati najjači ikad BMW-ov šestocilindrični motor, a tu je pregršt M opcija. BMW je prvi put predstavio M verzije svojih popularnih krosover modela X3 i X4. Pored "obične" M, oba modela su dostupna i u "Competition" opcijama. Pored… »

Pijani Englez vozio autoputem, ali bez pneumatika! (FOTO)

Auto magazin 13.02.2019
Britanska saobraćajna policija, u oblasti Norfolk, na svom Twitter profilu je objavila neobičan incident. Na autoputu A11 zaustavljen je automobil koji je "izgubio" pneumatik i kretao se samo na čeličnoj felni. Tačnije, na nečemu što je ostalo od… »

Najavljen novi Mini John Cooper Works GP

Auto blog 13.02.2019
Na zvaničnom Twitter profilu Minija je još krajem prošle godine potvrđeno da novi John Cooper Works GP na tržište dolazi 2020. godine. Takođe, koncept je predstavljen još 2017. godine i nagoveštava dizajn produkcijskog modela. Sada su objavljene… »

Vandal One sa motorom Honde Civic Type R

Auto blog 13.02.2019
Američki Vandal predstavlja trkački automobil Vandal One kod koga pažnju pre svega privlače dve karakteristike – njegova mala težina i motor. Što se težine tiče, zahvaljujući šasiji i panelima karoserije od ugljeničnih vlakana Vandal One ima… »

Za OVU kategoriju vozača od aprila će važiti RIGOROZNA PRAVILA

Moj auto 13.02.2019
Za sve probne dozvole izdate posle 3. aprila važiće nova pravila: novopečeni vozači imaće status početnika između dve i četiri godine, u zavisnosti od toga sa koliko godina su položili vozački ispit. Svi koji imaju punih 19 i više godina, nakon… »

Novi Range Rover Sport HST: "Blagi" hibrid sa 400 ks FOTO

B92 13.02.2019
Land Rover je predstavio Range Rover Sport sa lakim hibridnim pogonom. Sve više proizvođača kupcima nudi takozvanu "blagu" hibridnu tehnologiju sa 48-voltnim električnim sistemom. Njima se pridružila i kompanija Jaguar Land Rover sa novom verzijom… »

Kurir Auto TV: Lada – Kako su se zabljubili Žiguli i V.Dj.

Auto blog 13.02.2019
Olako smo se „odrekli“ Lade, zarad novih skupocenih automobila. Zaboravljamo šta nam je taj auto sve učinio od sedamdesetih pa sve do kraja devdesetih godina prošlog veka. Pogotovo u vreme sankcija! V.Dj. će vas zato podsetiti na sve dobre i loše… »

Volkswagenov niskobudžetni brend zvaće se Jetta?

B92 13.02.2019
VW grupa već godinama najavljuje lansiranje novog podbrenda jeftinih automobila za pojedina tržišta u usponu, kao što je kinesko. Kao i mnogi veliki svetski proizvođačli automobila, i Volkswagen ima zajedničku firmu sa kineskim partnerima u okviru… »

Volkswagen Touareg dobio nagradu za dizajn

Auto blog 13.02.2019
Ovogodišnja “nagrada za najbolji dizajn nemačkog automobila” dodeljena je u Frankfurtu. Nagradu je po odluci stručnog žirija dobio model VW Touareg u kategoriji putničkih vozila. Perjanica VW SUV game je dobila priznanje za “bezvremenski i… »

Automatske kočnice standard i u Srbiji

Auto blog 13.02.2019
Svi novi automobili u zemljama EU od sledeće godine moraće da budu opremljeni uređajima za automatsko usporavanje i kočenje, a Srbija bi, budući da pristupa Uniji, trebalo da prati standarde koje prihvataju zemlje članice, smatra Damir Okanović iz… »