Izvor: BBC News arhiva vesti 13.02.2019

Japan: Bračnom paru ukradeno 400 godina staro bonsai drvo

BBC News 13.02.2019
Par iz Japana objavio je savete za negu bonsaija uz molbu lopovima da vode računa o njihovim biljkama. Bračni par iz Japana uputio je lopovima, koji su iz njihove bašte blizu Tokija ukrali sedam bonsai biljaka, molbu da vode računa o njihovoj „deci"… »

El Čapo - 15 jezivih stvari koje je otkrilo suđenje vođi kartela Sinaloa

BBC News 13.02.2019
Porota u Njujorku proglasila je meksičkog narko-bosa krivim po svim tačkama optužnice. Suđenje je pružilo jeziv uvid u životu bivšeg vođe kartela. Tokom suđenja Hoakinu Guzmanu, poznatom pod nadimkom El Čapo, na videlo su izneti šokantni… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

BBC News 13.02.2019
Više od 50 polarnih medveda sišlo je u naseljena područja na severu Rusije. Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom području na kom živi nekoliko stotina stanovnika. Vlasti… »

Španija: Počelo suđenje katalonskim separatistima

BBC News 13.02.2019
U Madridu počelo suđenje vođama propalog pokušaja proglašenja nezavisnosti Katalonije. U Madridu je počelo suđenje protiv 12 osoba koje su 2017. godine organizovale propali pokušaj proglašenja nezavisnosti Katalonije. Ukoliko budu proglašeni… »

Alarmantni podaci: Ubijamo prirodu i krajnje je vreme da nešto uradimo tim povodom

BBC News 13.02.2019
Stručnjaci upozoravaju da polako ostajemo bez prilike da se izvučemo iz potencijalne prirodne katastrofe. Političari ne shvataju ozbiljnost ekološke krize sa kojom se Zemlja suočava. Prema istraživanju Instituta za javne politike ljudski uticaj je… »

Restoran u Šapcu uveo novčane kazne za korišćenje mobilnih telefona

BBC News 13.02.2019
Ana Vasić, vlasnica „Divino" lokala, želi da se ljudi što više druže, pa u program uvodi i karaoke, kao i stendap i književno veče. Za decu su tu mađionačar i "Ne ljuti se čoveče". Ana Vasić, vlasnica šabačkog restorana „Divino", došla… »

LOL skandal: Tajna grupa francuskih novinara maltretirala žene

BBC News 13.02.2019
Novinari iz različitih medija koristili su anonimne profile da zlostavljaju spisateljice i aktivistkinje. Više medijskih radnika u Francuskoj suspendovano je ili je dobilo otkaze zbog sumnje da su organizovali onlajn zlostavljanje preko zatvorene… »

Filipini: Uhapšena direktorka novinskog sajta, Tajmova ličnost godine

BBC News 13.02.2019
Marija Resa je direktorka filipinskog sajta Repler koji objavljuje kritički nastrojene tekstove o vladi predsednika Dutertea. Direktorka novinarskog sajta kritički nastrojenog prema vladi Filipina, uhapšena je u prostorijama ovog medija u Manili… »

Radio u Srbiji: Ljubav, „kolekcionari dobrog zvuka“ i džuboks

BBC News 13.02.2019
Danas je Svetski dan radija, ali njemu nimalo nije do slavlja. Gde je danas radio u Srbiji i šta će biti s njim? Milica je nedavno išla da kupi telefon i znala je šta hoće. Da, kamera je bitna, bitni su i memorija, baterija, marka - naravno i cena -… »

Pariz će tužiti „Airbnb“ zbog nelegalnog iznajmljivanja"

BBC News 13.02.2019
Kazne bi mogle da dosegnu i do 12.5 miliona evra za oko 1.000 reklama za objekte kojima se krši zakon. Grad Pariz će tužiti kompaniju „Airbnb" za 12.5 miliona evra zbog reklamiranja preko 1.000 objekata za nelegalno iznajmljivanje. Vlasnici stanova i… »