Izvor: Jug press arhiva vesti 13.02.2019

Uhapšen zbog razbojništva

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su E.K. (28) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo. On se sumnjiči da je 29. januara ove godine na području Leskovca, u večernjim… »

Traže smenu direktora bolnice i Doma zdravlja i ostavku gradonačelnika

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC Treći protest “1 od 5 miliona-šetamo za Leskovac -počelo je” se na društvenim mrežama najavljuje za 15.2. u 18h na platou Leskovačkog kulturnog centra. Organizatori kažu da su na postojeću listu zahteva dodali još dva: -Hitna smena… »

Uhapšeni vlasotinčani zbog ometanja policajaca, vređanje građana oprošteno?

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC-VLASOTINCE Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su S. L. (32) i G. T. (38) iz okoline Vlasotinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti… »

Južne vesti dobile odgovor, JUGpress ne: Cvetanović na bolovanju ili na putovanju?

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC Regionalna informativna agencija JUGpress još uvek nije dobila odgovore na pitanja koja smo u ponedeljak prosledili na mejl portparolke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Aleksandre Stojanović a glase: 1. Gde se nalazi gradonačelnik… »

Kamberi: Ujedinjenje sa Kosovom ili reciprocitet sa Srbima na severu

Jug press 13.02.2019
PRIŠTINA (RTK) Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kаmberi je u emisiji “Otvoreni studio” na RTK3, izjаvio dа Kosovo u dijаlogu sа Srbijom treba dа imа dve opcije zа Preševsku dolinu, prva je ujedinjenje Preševske doline sа Kosovom, а… »

Stoltenberg: KBS ne može na sever Kosova bez saglasnosti NATO

Jug press 13.02.2019
BRISEL ( Radio Slobodna Evropa) Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ponovio da Kosovske bezbednosne snage (KBS) ne mogu da pređu na severni deo Kosova bez saglasnosti pripadnika NATO-a na terenu, istakavši kako se radi o međunarodnoj obavezi… »

Obijen hangar leskovačkog Aerokluba

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC Za sada nepoznati počinioci obili su, tokom prošle nedelje, hangar leskovačkog Aerokluba „Saša Mitrović“ i iz njega poharali delove i opremu vrednu par hiljada evra, procenjuju u upravi ove sportske organizacije. Računajući sa tim da… »

Akcija „Zagrljaj za poneti”

Jug press 13.02.2019
VRANJE Povodom obeležavanja Dana zaljubljenih, aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje, zajedno sa SOS Telefonom i Odborom za ljudska prava, u četvrtak,14. februara, organizuju akciju “Zagrljaj za poneti”. Cilj akcije je širenje svesti i… »

Promovisana knjiga “Jezičara” Ivane Petrović

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC-GRDELICA Dom kulture u Grdelici organizovao je promociju knjige „Jezičara“ Ivane Petrović, koja je objavljena u izdanju Nove Naše reči. Autorka kaže da ne zna ko je zadovoljniji nakon promocije, ona sama ili publika. „Mogla sam da im… »

Reakcija direktorke Zdravstvenog centra na zahtev za ostavku

Jug press 13.02.2019
VRANJE Na poslednja dva, od tri, održana protesta građana u Vranju „1 od 5 miliona“ – „Vranje bez straha“ zatražena je ostavka kompletnog menadžmenta Zdravstvenog centra. Na pitanje kako komentariše to što su govornici na protestu, inače… »