Izvor: RTS arhiva vesti 13.02.2019

Ahmeti poziva na povlačenje takse

RTS 13.02.2019
Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima, Špend Ahmeti, pozvao je političke lidere u Prištini da se dogovore o uklanjanju takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ahmeti je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, Kadri… »

Ključ Aerodroma "Nikola Tesla" u rukama "Vensija" – projekat od strateškog značaja

RTS 13.02.2019
Francuska kompanija "Vensi" preuzela upravljanje Aerodromom "Nikola Tesla". Koncesija je data "Vensiju" na 25 godina, a iz te firme poručuju da je aerodrom postao deo jedinstvene mreže koja spaja 45 aerodroma u 12 zemalja. Projekat koncesije ima… »

Stoltenberg: Na sever Kosova KSB samo uz odobrenje

RTS 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Briselskim sporazumom iz 2013. godine o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine regulisano da Kosovske snage bezbednosti ne mogu ulaziti na teritoriju severnog Kosova bez odobrenja… »

"Važno ukidanje taksi, ali Haradinaju se ne može verovati"

RTS 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić kaže da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute. Ističe da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Brnabićeva je to rekla… »

Važna konsolidacija i modernizacija maloprodajnog tržišta

RTS 13.02.2019
Tržište maloprodaje u Srbiji zahteva konsolidaciju i modernizaciju i tu ima prostora i potencijala, kako za "Merkator", tako i za druge kompanije, rečeno je na sastanku predstavnika kompanije "Merkator S" sa dobavljačima, a u organizaciji PKS… »

Pronađen kokain u "mazdi", uhapšena dvojica

RTS 13.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su u Beogradu više od kilogram kokaina i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u… »

Subvencije za 60 litara goriva po hektaru?

RTS 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje. Branislav Nedimović rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da… »

Španija, uhapšena kriminalna grupa iz Beograda

RTS 13.02.2019
U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i španske policije uhapšene su četiri osobe iz Beograda, članovi organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za proizvodnju i… »

Putin čestitao Dan državnosti Srbije

RTS 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina. U pismu Putin čestita predstojeći Vučiću Dan državnosti Srbije naglašavajući da Rusija visoko… »

NBS očekuje rast BDP-a od 3,5 odsto

RTS 13.02.2019
Narodna banka Srbije predviđa privredni rast zemlje od 3,5 odsto za ovu godinu, a u narednim godinama očekuje njegovo ubrzanje na oko 4,0 procenta, izjavio je viceguverner NBS Željko Jović. Kako bi ublažila pad kursa dinara Centralna banka prodala je… »