Ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Direktor Železnica podneo ostavku

Vesti online 20.02.2019
Generalni direktor Železnica kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa, prenosi B 92. Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije a.d" Miroslav Stojičić… »

U Novom Sadu otvoren Kosmetski kutak sa proizvodima iz pokrajine

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su danas u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada, gde će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Privrednici sa Kosova i… »

EBRD: Srbija da poboljša reforme javnog sektora

SEEbiz 20.02.2019
BEOGRAD – Srbija treba da poboljša reforme javnog sektora, privatizaciju i restrukturiranje državnih preduzeća, jer iz tih nereformisanih kompanija proizlaze fiskalni rizici, ocenjuje Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD) u „Izveštaju o… »

Ljajić: Srpska roba stiže na Kosovo alternativnim putevima

Beta 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da srpske robe ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvodjenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje… »

Dinar miruje: Evro danas 118,05 po srednjem kursu

Kurir 20.02.2019
BEOGRAD - Dinar je zadržao danas približno istu vrednost prema evru kao u utorak, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0594 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na mesečnom nivou jači za 0,3 odsto, dok je na godišnjem… »

Francuska osudila banku UBS na kaznu od 3,7 milijardi evra

Beta 20.02.2019
Sud u Parizu izrekao je rekordnu kaznu od 3,7 milijardi evra švajcarskoj banci UBS zbog pomaganja bogatim francuskim klijentima da izbegnu poreske vlasti. To je najteža kazna ikad izrečena u francuskom sudu za izbegavanje poreza, prenosi agencija Frans… »

Dejanović: Još tri kategorije žena biće finansijski stimulisano

Dnevnik 20.02.2019
BEOGRAD: Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest meseci i žene koje su u istom mesecu počele da rade i ostale u drugom stanju, izjavila je… »

Udruženje građana CarGo podnelo inicijativu ministru finansija o plaćanju poreza

Beta 20.02.2019
Udruženje gradjana "CarGo" saopštilo je danas da je ministru finansija Srbije Siniši Malom podnelo inicijativu da se poveže na sistem za plaćanje u Poreskoj upravi kako bi se nadležnim organima omogućio potpuni uvid u ostvareni prihod i dobit… »

Danas: Proizvodnja struje u TENT-u 200 miliona evra ispod plana

Beta 20.02.2019
Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu prošle godine proizvela je 17,5 odsto struje manje nego što je predvidjeno planom, zbog čega je uvoz struje u Srbiju bio veći, piše dnevni list Danas.   Ta količina planirane a neproizvedene… »

Jagma za akcijama Aerodroma, ali uz drastično obaranje cene

Politika 20.02.2019
Jagma investitora za akcijama Aerodroma „Nikola Tesla”, uz drastično obaranje cene, i nastavak trenda pada BELEX indeksa obeležili su trgovački dan na domaćem tržištu akcija. Akcije Aerodroma „Nikola Tesla” su se survale za 17 procenata na… »