Ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Direktor Železnica podneo ostavku

Vesti online 20.02.2019
Generalni direktor Železnica kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost Statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa, prenosi B 92. Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije a.d" Miroslav Stojičić… »

Vučević: Država i kompanije otvoriće rafove za srpske proizvode sa Kosova

N1 Info 20.02.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost i otvoriti rafove za srpske proizvode sa Kosova. "Sve treba sagledati u kontekstu necivilizacijskih taksi koje je uvela Priština na proizvode… »

Gurijev: Konzervativnom politikom Srbija oborila javni dug

B92 20.02.2019
Beograd -- Da bi uhvatila korak sa razvijenim ekonomijama Evrope, Srbija mora da poveća produktivnost i sprovede strukturne reforme koje su bile najavljene. O trenutnoj situaciji Srbije za Tanjug priča glavni ekonomista Evropske banke za obnovu i razvoj… »

Naša pšenica ide u Hrvatsku, pa je oni prodaju kao svoju na Kosovu

B92 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da srpske robe ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje crnog… »

Evro sutra 118,13 dinara

Beta 20.02.2019
Dinar će u četvrtak oslabiti za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,1396 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar će biti isti kao pre godinu dana, za 0,2 odsto biće jači nego pre… »

Pomagali bogatima: Banka kažnjena sa 3,7 milijardi €

B92 20.02.2019
Beograd -- Sud u Francuskoj naložio je švajcarskoj banci UBS da plati kaznu od preko 3,7 milijardi evra. Banka je novčano kažnjena zbog pružanja pomoći bogatim francuskim klijentima da izbegnu poreske vlasti. Reč je o najvećoj kazni ikada… »

Ispravljanje nepravde prema porodiljama: Buduće majke više neće dobijati sramno male naknade ako se usvoje ove izmene zakona

Blic 20.02.2019
Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest meseci i žene koje su u istom mesecu počele da rade i ostale u drugom stanju, izjavila je danas… »

CarGo Siniši Malom: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo

Danas 20.02.2019
Udruženje građana „CarGo“ podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da „poveže CarGo sa Poreskom upravom i tako nadležnim organima Srbije omogući potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije“. „Kao nadležnom… »

Proizvodnja struje u TENT-u 17,5% ispod plana

SEEbiz 20.02.2019
BEOGRAD - Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu prošle godine proizvela je 17,5 odsto struje manje nego što je predvidjeno planom, zbog čega je uvoz struje u Srbiju bio veći, piše dnevni list Danas. Ta količina planirane a neproizvedene… »

Komercijalna banka na Berzi sve jača, Aerodrom sve slabiji

Večernje novosti 20.02.2019
Na meti investitora na domaćem tržištu akcija danas su "rame uz rame" bili Aerodrom "Nikola Tesla" i Komercijalna banka. Na meti investitora na domaćem tržištu akcija danas su "rame uz rame" bili Aerodrom "Nikola Tesla" i Komercijalna banka, koji su… »