Svet arhiva vesti 20.02.2019

Putin preti novim raketama, Vašington odbacuje "rusku propagandu"

Glas Amerike 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu da će Moskva usmeriti novo hipersonično oružje prema Sjedinjenim Državama, ako Vašington rasporedi rakete srednjeg dometa u Evropi. Putin je tokom redovnog obraćanja o stanju nacije u Moskvi govorio o… »

Kina zatvorila Tibet za strance

Večernje novosti 20.02.2019
Turističke agencije su danas navele da strani turisti neće moći da uđu u himalajski region do 1. aprila. Kina je zabranila strancima ulazak na Tibet u periodu osetljivih godišnjica. Turističke agencije su danas navele da strani turisti neće moći… »

Spaseni svi skijaši iz lavine, okončana potraga

Dnevnik 20.02.2019
ŽENEVA: Spasilački timovi, koji su spasili četvoro skijaša iz lavine u švajcarskom skijalištu Kran Montani, danas su okočali potragu pošto su utvrdili da nema više zatrpanih skijaša, saopštila je švajcarska policija. Jedna osoba je u… »

Kim Jong-un na samit s Trumpom u Vijetnam putuje vozom

Al Jazeera 20.02.2019
Kimu će tako možda trebati dva i pol dana putovanja vozom kako bi prešao hiljade kilometara od Pjongjanga, kroz Kinu, do Hanoja. Vijetnam se priprema za samit sljedeće sedmice između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika… »

Lavrov: Zapad nastavlja s drskom politikom i na grub način uvlači Balkan u NATO! (video)

Pravda 20.02.2019
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država. - Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti… »

Tramp osniva vojsku Za svemir: Moramo da budemo spremni!

Kurir 20.02.2019
Američki predsednik Donald Tramp naredio je Pentagonu da pripremi plan zakona o svemirskim snagama, kao šestom vidu američkih oružanih snaga. "Moramo biti spremni", izjavio je Tramp i potpisao četvrtu svemirsku direktivu u svom mandatu, koja opisuje… »

Izveštaj EK o napretku Srbije kasni zbog evropskih izbora?

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u 2019. će gotovo izvesno kasniti zbog majskih izbora za Evropski parlament, te se tek u junu može očekivati prva naredna međuvladina konferencija na kojoj bi trebalo da budu otvorena nova… »

Majkrosoft: Ruski hakeri napadaju demokratske institucije u Evropi, uključujući i Srbiju

Danas 20.02.2019
Tehnološki gigant Majkrosoft optužio je danas rusku hakersku grupu Fensi ber (Fancy Bear) za pokretanje niza napada na vodeće „tink tenkove“ i nevladine organizacije u Evropi, među kojima su i neke sa sedištem u Srbiji, prenosi danas Dojče vele… »

Juncker uporedio Orbana sa Le Pen

Al Jazeera 20.02.2019
Predsjednik Evropske komisije uporedio mađarskog premijera Orbana sa francuskom desničarkom Le Pen. Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebala bi napustiti Evropsku narodnu stranku (EPP), izjavio je sinoć predsjednik Evropske komisije… »

Rekord: Jedan srećnik iz Irske upravo je osvojio 175 miliona evra na lutriji

Blic 20.02.2019
Vlasnik dobitnog lutrijskog listića u Irskoj osvojio je više od 175 miliona evra u igri "Evromilioni". Ovo je najveći dobitak ikada u igrama na sreću na irskom ostrvu, saopštili su zvaničnici lutrije. U ovom tenutku nije poznato gde je kupljen… »