Društvo arhiva vesti 08.03.2019

Miroslav Mišković osuđen na dve i po godine zatvora

Nedeljnik 08.03.2019
Krivi su i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, vlasnik Nibens korporacije. Veće Specijalnog suda, posle šest godina od početka suđenja, u ponovljenom postupku proglasilo je krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i… »

Lončar: Lek za visok pritisak - intamid biće do kraja dana u apotekama

Beta 08.03.2019
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će do kraja dana u apoteke u Srbiji stići lek za krvni pritisak "intamid", a da njegova nestašica nije prijavljena na vreme, inače bi državne institucije ranije reagovale. On je kazao da je… »

Sutra malo svežije, mestimično sa kišom

Danas 08.03.2019
U Srbiji će sutra biti malo svežije, pre podne pretežno oblačno, mestimično sa kišom, s razvedravanjem tokom dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Vetar će biti slab i umeren zapadni, severozapadni, uveče u skretanju na… »

Protesti "Jedan od pet miliona" širom Srbije

RTS 08.03.2019
U više gradova u Srbiji održavaju se protesti "Jedan od pet miliona". Uz različite transparente i zastave zahtevi se ponavljaju – smena vlasti, rešavanje lokalnih problema i veća prava za žene. Na trgu kralja Milana u Nišu održani su deveti po… »

Danas je Međunarodni dan žena

Vesti online 08.03.2019
Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan žena, 8. mart, u znak sećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost. Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta… »

Zorana Mihajlović: Žene u Srbiji imaju obavezu da se bore za veća prava

Blic 08.03.2019
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je 8. mart, Međunarodni dan žena, dan kada se treba setiti svih onih žena koje su upornom i istrajnom borbom učinile da žene… »

Otvoren prvi Informativni centar MUP-a u Beogradu

RTS 08.03.2019
Prvi Informativni centar MUP-a otvoren je u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 54. Resorni ministar Nebojša Stefanović istakao je da je njegova uloga centra upostavljanje bolje saradnje građana i policije. Stefanović je naglasio da centar treba da pruži… »

Poverenica: Žene najviše diskriminisane na tržištu rada

N1 Info 08.03.2019
Poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da su žene i dalje u nejednakom položaju u odnosu na muškarce i da je tržište rada polje gde su najviše diskriminisane. Ona je gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTS-u… »

Pacijent napao doktorku zbog metadona: Nije mogao da digne lek na recept, pa počeo da je davi i udara u grudi

Kurir 08.03.2019
Pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu napao je psihijatra Milenu Golubski jer nije mogao da na osnovu elektronskog recepta preuzme metadon u apoteci, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove. Napad na Milenu… »

Aleksandra Jerkov: Današnji režim u Srbiji štiti prevarante

Novi magazin 08.03.2019
Republička ;poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je večeras na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, da režim u Srbiji pruža zaštitu isključivo ljudima koji "pokušavaju da prevare i obmanu sistem", a ne štiti one koji su pošteni i… »