Društvo arhiva vesti 08.03.2019

Šest godina suđenja Miškoviću - hapšenje kao spektakl i politički pritisci

N1 Info 08.03.2019
Slučaj Miroslava Miškovića ušao je u šestu godinu bez pravosnažne presude, jer su branioci najavili da će se žaliti Apelacionom sudu i za to su dobili produženi rok od 30 dana. To znači da pravosnažnu presudu ne treba očekivati pre 2020… »

Lončar: Lek za visok pritisak - intamid biće do kraja dana u apotekama

Beta 08.03.2019
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će do kraja dana u apoteke u Srbiji stići lek za krvni pritisak "intamid", a da njegova nestašica nije prijavljena na vreme, inače bi državne institucije ranije reagovale. On je kazao da je… »

Poslednji dan ovonedeljnog proleća: Danas do 22 stepena, kiša stiže večeras! Subota svežija i sa pljuskovima

Kurir 08.03.2019
BEOGRAD - Tokom dana biće pretežno sunčano uz postepeno povećanje oblačnosti, a uveče i tokom noći povremeno kiša, poručuju meteorolozi RHMZ. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar koji će posle podne i uveče biti u skretanju na… »

Protesti "Jedan od pet miliona" širom Srbije

RTS 08.03.2019
U više gradova u Srbiji održavaju se protesti "Jedan od pet miliona". Uz različite transparente i zastave zahtevi se ponavljaju – smena vlasti, rešavanje lokalnih problema i veća prava za žene. Na trgu kralja Milana u Nišu održani su deveti po… »

Danas je Međunarodni dan žena

Vesti online 08.03.2019
Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan žena, 8. mart, u znak sećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost. Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta… »

Ove beogradske lepotice su napravile žene arhitekte

Mondo 08.03.2019
U čast žena koje su učinile da Srbija bude lepše mesto za život na pet reprezentativnih arhitektonskih zdanja u Beogradu od danas postoje QR kodovi. A biće iz 16, i sve te lepe i vaćne zgrade su radile žene arhitekte. Foto: Tanjug/Dragan… »

Prvi Informativni centar MUP-a otvoren u Beogradu

RTV 08.03.2019
BEOGRAD - Prvi Informativni centar MUP-a otvoren je danas u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 54, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da je njegova uloga centra uspostavljanje bolje saradnje građana i policije. Naglasio je da… »

Anketa: Da li su žene diskriminisane na radnom mestu u odnosu na muškarce?

Blic 08.03.2019
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da se, kada se radi o položaju žena, nije mnogo toga promenilo - redovan izveštaj pokazuje da je diskriminacija na tržištu rada ostala polje gde je najveća neravnopravnost… »

Novi Sad: Pacijent napao psihijatra zbog metadona

B92 08.03.2019
Novi Sad -- Pacijent u ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu je napao psihijatra, jer nije mogao da na osnovu elektronskog recepta preuzme metadon u apoteci. Napad na Milenu Golubski dogodio se u ponedeljak, 4. marta, u poslepodnevnim časovima, kada je… »

FOTO, VIDEO: Osmi protest "Jedan od pet miliona" posvećen borbi za ravnopravnost svih žena

Radio 021 08.03.2019
Protestni skup "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama", osmi po redu, koji je posvećen borbi za prava i ravnopravnost svih žena u društvu, održan je u Novom Sadu. Na Pozorišnom trgu govorila je poslanica u Narodnoj skupštini dr Aleksandra… »