Izvor: BBC News arhiva vesti 08.03.2019

Suđenje Miroslavu Miškoviću - kako teče „proces veka“

BBC News 08.03.2019
Sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda za organizovani kriminal prvostepeno osudilo vlasnika „Delta holdinga" na dve i po godine zatvora i kaznu od osam miliona dinara. Posle skoro šest godina, suđenje Miroslavu Miškoviću, jednom od… »

Venecuela u mraku: Nema struje u većem delu zemlje

BBC News 08.03.2019
Madurova vlada tvrdi da je u pitanju sabotaža opozicije. Veći deo Venecuele je u potpunom mraku. Struja je nestala u centru glavnog grada Karakasa u četvrtak popodne, a zatim se mrak proširio i na ostale delove zemlje. Vlada predsednika Nikolasa… »

Najveća svetska ulična zabava: Karneval u Riju u fotografijama

BBC News 08.03.2019
Ovogodišnji festival sve je očarao neverovatnim koreografijama, kostimima i atmosferom. Ljubitelji sambe, šarenih kostima ili možda samo zabave, i ove godine uživaju na najpoznatijem karnevalu sveta u Rio de Žaneiru. Više od 70.000 posetilaca… »

Opljačkan ronilački klub: Ostali bez trofeja i medalja, šporeta i radijatora

BBC News 08.03.2019
Lopovi odneli skoro sve iz ronilačkog kluba u Nišu. Nepoznati počinioci obili su i opljačkali prostorije niškog ronilačkog kluba Gusar. Lopovi su iz kluba ukrali ronilačku opremu, šest radijatora, šporet, frižider, alat, ali i nagrade koje je… »

Međunarodni dan žena 2019: Da li biste to rekli i muškarcu

BBC News 08.03.2019
Žene, da li vam je neko nekada rekao nešto nepristojno, apsurdno ili zlurado za šta ste sigurne da nikada ne bi rekli nekom muškarcu? Ovim ženama jeste, i svoja iskustva dele pod heštegom #IfIWasAMan. To ne biste rekli muškarcu. Atletičarke… »

Zorana Mihajlović za BBC: „Koliko predsednica opština - toliko rodne ravnopravnosti“

BBC News 08.03.2019
U osmomartovskom Intervjuu petkom, potpredsednica Vlade govori i o slučaju Jutka, istopolnoj zajednici premijerke, Srbiji kao zemlji izuzetaka od zakona, političkim ambicijama. Svake godine, za Dan žena svodi se bilans šta je učinjeno na polju… »

Ruski zakoni zabranjuju iskazivanje „nepoštovanja“ vladi i „lažne vesti“

BBC News 08.03.2019
Onima koji ih prekrše prete novčane i kazne zatvora. Ruski parlament usvojio je dva zakona kojima se zabranjuje iskazivanje „nepoštovanja" vlasti i širenje onoga što vlada smatra „lažnim vestima". Prva zabrana se odnosi na „očigledno… »

„Dart Vejder" auto industrije - Bugati ima najskuplji model na svetu

BBC News 08.03.2019
Bugatijev Crni auto prodat je za 9,7 miliona evra na Sajmu automobila u Ženevi. Ovaj model ima 1.500 „konja" i motor sa 16 cilindara. Francuski proizvođač luksuznih automobila, Bugati, predstavio je najskuplji model na svetu. Posetioci na Sajmu… »

Osmi mart: Žene iza objektiva

BBC News 08.03.2019
Mlade fotografkinje govore o svom poslu na Međunarodni dan žena. Fotografkinje Dženifer Mekord, Lulija Dejvid, Holi-Mari Kato i Ejmi Šore učestvuju u projektu Žene koje fotografišu (Women Who Photo). Pogledajte neke njihove radove i saznajte šta… »