Društvo arhiva vesti 15.03.2019

Stižu nam sunčani, lepši dani

Mondo 15.03.2019
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo toplije i u većem delu suvo, s najnižom temperaturom od -2 do pet i najvišom od 11 do 15 stepeni. U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, malo… »

Mihajlović: Sa Mađarskom o bržem protoku na granicama

Večernje novosti 15.03.2019
Izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte, saradnja u oblasti saobraćajne infrastrukture, uklanjanje nefizičkih barijera na graničnim prelazima i neke su od tema sastanka ministara Srbije i Mađarske. Izgradnja brze pruge od Beograda do… »

Za zločine OVK sudiće bivši advokati Gotovine i Orića

Politika 15.03.2019
Pravdu će u Hagu ponovo deliti i Francuskinja Mišel Pikar, članica veća na suđenju Karadžiću, Perišiću, Stanišiću i Simatoviću. Osmoro od ukupno 20 sudija Specijalizovanih veća novog haškog suda za zločine OVK sudilo je u okviru misije… »

Globalno zagrevanje: Deca protestuju širom sveta

Danas 15.03.2019
Hiljade školaraca širom sveta napustilo je učionice zbog protesta koji je posvećen klimatskim promenama. Indija, Južna Koreja, Australija i Francuska su među zemljama u kojima tinejdžeri protestuju. Veruje se da će ova akcija, koju je započela… »

Danilović: O ubistvu Ćuruvije odlučeno u vrhu države

RTV 15.03.2019
BEOGRAD - Advokat Rajko Danilović ocenio je da je dokazana krivica optuženih za ubistvo vlasnika i urednika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine, i smatra da je o tome odlučeno u vrhu države. "Krivica je jasna sama po sebi. To je tužilac… »

OEBS donirao 45 kompjutera policiji

Večernje novosti 15.03.2019
Rebić se zahvalio Misiji OEBS-a na podršci koju pruža MUP-u u reformi i unapređenju rada policije. Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio potpisali su u petak na svečanosti, povodom godišnjice osnivanja… »

Kostić jedini kandidat za predsednika SANU

RTV 15.03.2019
BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić jedini je kandidat za funkciju predsednika na predstojećim izborima za časnike SANU 4. aprila, navodi se u današnjem saopštenju SANU. U saopštenju se navodi… »

Tajni arhivi Vatikana mogli bi da otkriju istinu o Stepincu

Blic 15.03.2019
Otvaranje arhive pape Pija XII koja se odnosi na period Drugog svetskog rata, moglo bi da razreši dilemu jevrejske zajednice o tome šta je Vatikan znao o progonu Jevreja, ali i otkrije ko je i koliko znao o zločinima nad Srbima, papin stav prema… »

Otvorena uprava važna za povećanje transparentnosti

RTS 15.03.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je otvorena uprava još jedna kockica u mozaiku drugačije, efikasnije i transparentnije uprave koja je u službi građana. Na skupu u okviru Nedelje partnerstva za otvorenu upravu u Beogradu, u organizaciji… »

Trampova ćerka došla u Srbiju zbog lečenja?

RTV 15.03.2019
BEOGRAD - Kćerka predsednika SAD Tifani Tramp imala je zakazan pregled kod doktora integrativne medicine, Momira Dunjića, sa kojim je razgovarala o svom zdravstvenom stanju i dobila savete kako da ga popravi, piše Blic. Otkada je Tifani privatnim letom… »