Balkan arhiva vesti 28.03.2019

Crna Gora: Presuda za 'državni udar' 9. maja

Slobodna Evropa 28.03.2019
Presuda u slučaju "državni udar" biće izrečena 9. maja 2019. godine saopštila je sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša. Suđenje optuženim ruskim, srpskim i crnogorskim državljanima i dokazni proces za pokušaj terorizma i stvaranje… »

Han u Sarajevu: Mišljenje EK do maja, ako bude formirana vlast

Večernje novosti 28.03.2019
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju razgovarao je sa članovima Predsedništva BiH, a potom i sa delegacijom Saveta ministara BiH. Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han rekao je danas u… »

Albanski demonstranti pokušali da upadnu u parlament

N1 Info 28.03.2019
Pristalice albanske opozicije pokušale su da upadnu u parlament tokom protesta na kome traže ostavku vlade i prevremene izbore. Demonstranti predvođeni Demokratskom strankom desnog centra koristili su dimne bombe i razne predmete da gađaju policiju sa… »

Banja Luka: „Pravda za Davida“ - protesti koji su promenili grad

BBC News 28.03.2019
Pitanje „Ko je ubio Davida?“ zauvek je promenilo Banja Luku, iako još uvek čeka odgovor. Pre godinu dana, na Trgu Krajina u Banja Luci, Davor Dragičević prvi put je glasno upitao ko je ubio njegovog sina Davida i poveo najveće građanske proteste… »

Ivanov odbija da potpiše zakone sa novim imenom države

RTV 28.03.2019
SKOPLJE - Poslanici u Sobranju Severne Makedonije po drugi put su usvojili paket zakona koji je predsednik zemlje Đorđe Ivanov odbio da potpiše u znak protesta zbog Prespanskog sporazuma koji je Skoplje potpisalo sa Atinom, prenosi makedonski portal… »

Hahn u Sarajevu: Što prije formirati vlast u BiH

Slobodna Evropa 28.03.2019
Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn u Sarajevu se sastao sa članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Vijeća ministara BiH. Sastancima je prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Na svom… »

Mektić: Od početka godine u BiH ušlo 3.400 migranata

Novi magazin 28.03.2019
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je od početka godine u BiH ušlo 3.400 migranata. „Ako bi dolazak migranata u BiH bio nastavljen u ovom obimu, to bi bio dosta veliki pad u odnosu na prošlu godinu“, kazao je Mektić novinarima… »

Crnogorski demonstranti i opozicija postigli sporazum

Slobodna Evropa 28.03.2019
Organizatori građanskih protesta "Odupri se 97.000" i opozicione političke partije su postigli dogovor o "Sporazumu za budućnost" – političkom dokumentu kojim se zahtjeva održavanje fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori koje će pripremiti tehnička… »

Ocenio 100 dana svog mandata: Rajčević: Povećane plate, za stipendije izdvojeno dva miliona maraka (video)

Blic 28.03.2019
Republika Srpska – moderno društvo koje se razvija na znanju, inovacijama i tehnologiji. To je pravac delovanja koje je sebi trasiralo novo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, nastalo… »

Prepoznajete li ga? Ako znate ovog muškarca, odmah obavestite policiju (foto)

Blic 28.03.2019
Banjalučka policija moli građane da im pomognu u identifikaciji muškarca sa slike kojeg dovede u vezu sa krađom, rečeno je za Srpskainfo. Osoba sa fotografije su sumnjiči da je 15. marta u Banjaluci u ugostiteljskom objektu ukrao novčanik. Zatim je… »