Balkan arhiva vesti 28.03.2019

Slučaj "državni udar": Završeno suđenje za pokušaj terorizma, presuda 9. maja

Večernje novosti 28.03.2019
Optuženi Milan Knežević tvrdi da bi ponovo sve uradio isto jer, kako kaže, nije prekršio zakon kao i da je ovaj proces bio politički montiran. IZNOŠENjEM završnih reči jednog od optuženih Milana Kneževića, završeno je suđenje za pokušaj… »

Han: EK spremna da dostavi misljenje o odgovorima na Upitnik, ali samo ako se u BiH formira vlast

Novi magazin 28.03.2019
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas u Sarajevu da je Evropska komisija spremna dostaviti mišljenje o odgovorima na Upitnik do kraja maja, ali pod uslovom da se formira vlast u BiH. "Naše ambicije… »

Albanski demonstranti pokušali da upadnu u parlament

N1 Info 28.03.2019
Pristalice albanske opozicije pokušale su da upadnu u parlament tokom protesta na kome traže ostavku vlade i prevremene izbore. Demonstranti predvođeni Demokratskom strankom desnog centra koristili su dimne bombe i razne predmete da gađaju policiju sa… »

Banja Luka: „Pravda za Davida“ - protesti koji su promenili grad

BBC News 28.03.2019
Pitanje „Ko je ubio Davida?“ zauvek je promenilo Banja Luku, iako još uvek čeka odgovor. Pre godinu dana, na Trgu Krajina u Banja Luci, Davor Dragičević prvi put je glasno upitao ko je ubio njegovog sina Davida i poveo najveće građanske proteste… »

Predsednik Severne Makedonije je i dalje predsednik Makedonije iz protesta

B92 28.03.2019
Poslanici u Sobranju Severne Makedonije po drugi put su usvojili paket zakona koji je predsednik zemlje Đorđe Ivanov odbio da potpiše. Ivanov odbija da stavi potpis u znak protesta zbog Prespanskog sporazuma koji je Skoplje potpisalo sa Atinom, prenosi… »

Hahn u Sarajevu: Što prije formirati vlast u BiH

Slobodna Evropa 28.03.2019
Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn u Sarajevu se sastao sa članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Vijeća ministara BiH. Sastancima je prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Na svom… »

Mektić: Od početka godine u BiH ušlo oko 3.400 migranata

Blic 28.03.2019
Oko 3.400 migranata registrovano je da je ušlo u BiH od početka godine, rekao je danas ministar bezbednosti u Savetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić. – Ako bi dolazak migranata u BiH bio nastavljen u ovom obimu, to bi predstavljalo dosta… »

Organizatori protesta u Crnoj Gori postigli dogovor sa opozicijom: Svih 39 poslanika opozicionih paralmentarnih stranaka će…

Kurir 28.03.2019
Građanska inicijativa "Odupri se - 97.000" koja organizuje proteste u Crnoj Gori postigla je dogovor s predstavnicima svih parlamentarnih opozicionih partija oko "Sporazuma o budućnosti", izjavio je posle večerašnjeg sastanka predstavnik tog pokreta… »

Ocenio 100 dana svog mandata: Rajčević: Povećane plate, za stipendije izdvojeno dva miliona maraka (video)

Blic 28.03.2019
Republika Srpska – moderno društvo koje se razvija na znanju, inovacijama i tehnologiji. To je pravac delovanja koje je sebi trasiralo novo Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, nastalo… »

Policija traži pomoć prepoznajete li ovog lopova? Ukrao novčanik u kafiću, pa podigao veliku sumu na bankomatu (foto)

Večernje novosti 28.03.2019
PU Banjaluka pozvala je građane da pomognu u identifikovanju muškarca sa fotografije, osumnjičenog da je 15. marta ukrao novčanik sa bankovnom karticom sa koje je podigao 4.000 maraka. PU Banjaluka pozvala je građane da pomognu u identifikovanju… »