Izvor: BBC News arhiva vesti 28.03.2019

Bangladeš: Žena sa dve materice rodila blizance mesec dana posle prvog porođaja

BBC News 28.03.2019
Doktori iz Bangladeša izveli su carski rez na pacijentkinji, nakon što su otkrili da u drugoj materici nosi blizance. Žena iz Bangladeša rodila je blizance mesec dana nakon što je donela na svet dečaka, izjavila je njena doktorka za BBC. Arifa… »

Fejsbuk u borbi protiv ekstremne desnice

BBC News 28.03.2019
Na društvenoj mreži više neće moći da se šire ideje o nadmoći belaca. Sve „pohvale, podrška ili širenje nacionalizma i separatizma" biće uklanjani sa Fejsbuka i Instagrama od sledeće nedelje, saopštila je kompanija Fejsbuk. Društvena mreža… »

Banja Luka: „Pravda za Davida“ - protesti koji su promenili grad

BBC News 28.03.2019
Pitanje „Ko je ubio Davida?“ zauvek je promenilo Banja Luku, iako još uvek čeka odgovor. Pre godinu dana, na Trgu Krajina u Banja Luci, Davor Dragičević prvi put je glasno upitao ko je ubio njegovog sina Davida i poveo najveće građanske proteste… »

Pečurke mogu da „spreče blago kognitivno oštećenje“ mozga

BBC News 28.03.2019
Ipak, nije dokazana direktna veza, a za to su potrebna dodatna istraživanja. Pečurke na jelovniku dva do tri puta nedeljno mogle bi da spreče probleme sa pamćenjem i govorom koji nastaju u 60-im godinama, pokazuje istraživanje urađeno u Singapuru… »

Upoznajte farmera koji je pronašao sreću u staromodnom načinu života

BBC News 28.03.2019
Ovako izgleda život „staromodnog“ francuskog poljoprivrednika, koji ne koristi pesticide i mehanizaciju. Francuski farmer Žan Bernard Jun ne koristi savremenu tehnologiju, mehanizaciju i pesticide, već u bavljenju poljoprivredom koristi… »

Izrael: Otkrivena najveća „slana pećina" na svetu

BBC News 28.03.2019
Odaje i hodnici pećine Malham dugačke su čak 10 kilometara. Izraelski istraživači otkrili su najveću „slanu pećinu" na svetu, dugačku 10 kilometara. To je Malham pećina, koja se nalazi u blizini Mrtvog mora, a čija su prostranstva… »

Srbija i Evropska unija: Deset godina od početka pregovora

BBC News 28.03.2019
Prošle godine je 2025. prvi put pomenuta kao termin potencijalnog pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Pregovori traju već deset godina, a dokle se u njima stiglo? Za Evropsku uniju 29. mart je trebalo da bude bitan datum zbog Bregzita. Zajednica koja… »

Stara planina: Kako su studenti, meštani i aktivisti udahnuli novi život u selo Dojkinci

BBC News 28.03.2019
Kako su se studenti arhitekture udružili sa meštanima i aktivistima za zaštitu reka Stare planine kako bi pomogli obnovu sela Dojkinci. Stariji meštani sela Dojkinci na Staroj planini bili su pomalo sumnjičavi kada je više od 20 studenata… »

Pompeja: Arheolozi pronašli fresku koja prikazuje Narcisa

BBC News 28.03.2019
Arhelozi na zidu drevne kuće u Pompeji pronašli sliku čoveka koji se zaljubio u sebe. Italijanski arheolozi pronašli su fresku Narcisa u ostacima Pompeje pored Napulja, u istoj kući u kojoj su i pre više meseci otkrili neka umetnička dela. Šefica… »