Izvor: Novi magazin arhiva vesti 31.03.2019

Erdogan: Partija pravde i razvoja pobednik lokalnih izbora

Novi magazin 01.04.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je njegova Partija pravde i razvoja (AKP) velikom razlikom pobedila na izborima za gradonačelnike turskih gradova i zadala udarac onima koji su pokušali da bace zemlju na kolena. "Prihvatamo da smo… »

Kusturica zaboravio da izvadi metke iz ručne torbe kad je krenuo u Rumuniju

Novi magazin 31.03.2019
Pres služba reditelja Emira Kusturice saopštila je danas da je on na aerodromu u Rumuniji zaustavljen jer je kod sebe imao 22 metka koje je zaboravio da izvadi iz ručne torbe koju je poneo sa Mokre gore. To saopštenje izdato je povodom objave na… »

Božović: Građani da se izjasne na referendumu o izmeštanju centra Beograda

Novi magazin 31.03.2019
Funkcioner Demokratske stranke i poslanik Balša Božović rekao je danas da "građani treba da se na referendumu izjasne o izmeštanju centra Beograda" i zatražio od vlasti referendum za centralne mesne zajednice koje su "pogođene rekonstrukcijom… »

Građanska Vojvodina: Pretnje Gruhonjiću posledica nekažnjenih napada na novinare

Novi magazin 31.03.2019
Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina upozorila je danas da najnovije pretnje smrću programskom uredniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i novinaru agencije Beta Dinku Gruhonjiću pokazuju da nekažnjivost takvih dela može… »

Arapska liga na godišnjem samitu odbacila Trampovu politiku prema Izraelu

Novi magazin 31.03.2019
Arapska liga odbacila je danas američko priznanje kontrole Izraela nad Golanskom visoravni i druge politike administracije predsednika SAD Donalda Trampa koje se smatraju pristrasnim prema Izraelu. Na godišnjem samitu u Tunisu Arapska liga je time… »

Povoljno vreme za vožnju, pojačan intenzitet saobraćaja na prilazima većih gradova

Novi magazin 31.03.2019
Saobraćaj u Srbiji večeras je pojačan, posebno na prilaznim putevima većih gradova, saopštio je Auto-moto Savez Srbije (AMSS) i apelovao na vozače da obrate više pažnje na bicikliste, motocikliste i pešake. Uslovi za vožnju su dobri, a na… »

Crnogorska partija u pismu predsedniku Srbije traži uvođenje crnogorskog jezika

Novi magazin 31.03.2019
Crnogorska partija (CP) uputila je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem navodi da je u Opštini Vrbas nastavljena diskriminacija građana koji pripadaju crnogorskoj zajednici. Ta partija je pismo uputila nakon, kako su… »

Jeremić na protestu u Vrbasu: Vučić ubrzano gubi podršku naroda

Novi magazin 31.03.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Vrbasu na protestu "Jedan od pet miliona" da su režimu Aleksandra Vučića "dani odbrojani" i pozvao sve građane Srbije da 13. aprila dođu u Beograd na veliki miting. "Ivo Andrić je jednom… »

Brazil umesto ambasade najavio otvaranje poslovne kancelarije u Jerusalimu

Novi magazin 31.03.2019
Ministarstvo spoljnih poslova Brazila najavilo je danas da će otvoriti "poslovnu kancelariju" u Jerusalimu i time odstupilo od obećanja brazilskog predsednika Žaira Bolsonara da će premestiti ambasadu svoje zemlje u Jerusalim. "Brazil je odlučio da… »

Netanjahuova partija dovodi u pitanje mentalnu sposbnost njegovog rivala

Novi magazin 31.03.2019
Konzervativna partija Likud premijera Izraela Benjamina Netanjahua objavila je novi oglas u izbornoj kampanji u kojem pokušava da predstavi kao mentalno nesposobnog Netanjahuovog glavnog rivala, bivšeg komandanta vojske Benija Ganca. Po nedavnim… »