Kultura arhiva vesti 31.03.2019

Dobrica Erić sahranjen u Donjoj Crnući

Politika 31.03.2019
DONjA CRNUĆA - Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je u svom zavičaju u mestu Donja Crnuća kod Gornjeg Milanovca u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana. Od jednog od naših najznačajnijih… »

Američka NVO i Kuba obnavljaju baštinu Hemingveja

Danas 31.03.2019
Američka nevladina organizacija „Finca Vigia“ i kubanske institucije otvorile su atelje za restauraciju baštine američkog književnika Ernesta Hemingveja u svetlu jakih političkih tenzija između dve zemlje. Američku organizaciju je osnovala… »

Život u začaranom limbu

Politika 31.03.2019
U filmu „Jedini” demonstrirana lepota filmskog jezika u dokumentarističkoj formi, a u „Doći će žuti ljudi sa istoka i piće vodu sa Morave” prikazana svakodnevica kineskih migranata tokom posete kineskog predsednika. Stojan je mladić koji… »

Film Ključ otključaće najveće tajne: Epidemija ubistava, zapleta i strasti. Sva ljudska zlodela sada će isplivati

Kurir 31.03.2019
Film "Ključ" otključaće mnoge životno zaključane tajne koje se skrivaju pod plahom običnog čoveka i sva ljudska zlodela će isplivati! Velika glumačka imena nastupiće u ovom filmu, a između ostalih igraju: Aleksandar Berček, Radivoje Raša… »

Srbin? Hrvat? Makedonac? Teško je precizirati koji je njegov stav...: Još jedna priča o Džoniju Štuliću

Nedeljnik 01.04.2019
"Bio je protiv raspada Jugoslavije i imao je drugačiji ugao gledanja. Jugoslavija je bila zemlja u kojoj je rođen i odrastao i ostalo ga nije zanimalo" "Mnogi ga svojataju, a on je najčešće 'sam protiv svih'", rekao je u razgovoru za Nedeljnik autor… »

Samo dve nedelje do finala Igre prestola, šta sve morate da znate...

Dnevnik 01.04.2019
Prošlo je skoro dve godine od kad smo se posljednji put družili sa junacima iz popularne serije „Game of Thrones“. Zaboravili ste većinu detalja iz poslednjih nekoliko epizoda sedme sezone, gde je sada Deneris i njena armija sa zmajevima, šta se… »

Beograd mi je doneo mnogo lepih trenutaka

Politika 31.03.2019
S obzirom na toliku količinu mržnje koja trenutno vlada među ljudima u celom svetu, stiče se utisak da homo sapiens teži kraju svoje vrste. Roberto Ćuli, jedan od najznačajnijih, ali i najprovokativnijih reditelja našeg vremena ponovo dolazi u… »

Lažni princ Hari odveo u krevet 637 žena: Ova vest je munjevito obišla svet, a iza svega se krije nešto još smešnije!

Kurir 31.03.2019
Vest da je lažni princ Hari odveo u krevet 637 žena obišla je svet, a onda je na svim svetskim portalima objavljeno da je u pitanju lažna uzbuna. Naime, društvenim mrežama munjevito se proširila vest koja je izazvala uzbunu među članicama… »

"Okupirani bioskop" najbolji film Martovskog festivala

N1 Info 31.03.2019
Film "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović dobio je večeras glavnu nagradu kao najbolji dugometražni dokumentarac 66. Martovskog festivala. Na zatvaranju festivala u Domu omladine u Beogradu dodeljene su nagrade najboljim filmovima koji su… »

Svečanom dodelom nagrada završen Martovski festival

Politika 31.03.2019
Svečanom dodelom nagrada za najbolja filmska ostvarenja, u Domu omladine u Beogradu zvanično je okončan 66. Martovski festival. „Ovo nije festival koji najavljujemo fanfarama, reflektorima, crvenim tepihom, bekdropovima, gde se u toaletima slikaju… »