Balkan » Arhiva vesti za utorak 09. april 2019

Predsednik: Važno da svi poštuju teritorijalni integritet, Srbije takođe

RTV 09.04.2019
RTV: Predsednik: Važno da svi poštuju teritorijalni integritet, Srbije takođe
MOSTAR - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, da očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju, te ukazao da greše oni političari koji misle da se teritorijalni integritet... »

Velika špijunska afera: Sazvana hitna sednica Saveta za bezbednost

B92 09.04.2019
B92: Velika špijunska afera: Sazvana hitna sednica Saveta za bezbednost
Ljubljana -- Slovenački premijer Marjan Šarec sazvao za danas po podne hitnu sednicu slovenačkog saveta za nacionalnu bezbednost zbog delovanja hrvatske SOA u Sloveniji. Hrvatski ambasador je tim povodom pozvan na razgovor u slovenačko ministarstvo inostranih poslova, a slovenačka ambasadorka... »

Dodik: Sramota me što sam sa Komšićem i Džaferovićem davao obećanja u Briselu

Večernje novosti 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine ponovio je da je "BiH propala zemlja", dodavši da je to "jasno svakom osim međunarodnim igračima" Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u utorak u Mostaru da ga je, kako je rekao, sramota što je sa hrvatskim... »

Umesto u Italiji, završio u Srebrenici: Onesvešćeni migrant pronađen ispod autobusa!

Kurir 09.04.2019
Šesnaestogodišnji migrant iz Libije pronađen je danas u nesvesnom stanju ispod autobusa koji je u Srebrenicu stigao iz Sarajeva. Pretpostavlja se da je odabrao taj autobus jer je, kako prenosi Klix.ba, imao italijanske registarske oznake, pa je mislio da će njime preći u Italiju. Međutim,... »

Vučić: Hram u Mostaru važan za Srbe, ali i Bošnjake i Hrvate

RTV 09.04.2019
RTV: Vučić: Hram u Mostaru važan za Srbe, ali i Bošnjake i Hrvate
MOSTAR - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon obilaska Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru da je taj hram važan za ceo srpski narod, ali značajan i za Bošnjake i Hrvate jer govori o tome da možemo da živimo zajedno i da se poštujemo međusobno. Vučić je novinarima... »

Branje malina i rad u polju nisu na ceni, radi se ako nema šta drugo

B92 09.04.2019
B92: Branje malina i rad u polju nisu na ceni, radi se ako nema šta drugo
Od branja voća do uslužnih poslova na primorju - kako se snalaze sezonski radnici u Srbiji. Letnja sezona uveliko počinje širom Balkana. Sezonskih radnika nema ni za lek, ali je zato sve je veći broj onih koji hoće da rade u inostranstvu. Iako se prema Republičkom zavodu za statistiku stopa... »

Subotica: Uhapšen Darjan Ješovnik blizak saradnik Darka Šarića

RTV 09.04.2019
RTV: Subotica: Uhapšen Darjan Ješovnik blizak saradnik Darka Šarića
SUBOTICA - Viši sud u Subotici je, u ranim jutarnjim satima 7. aprila, po međunarodnoj Interpolovoj poternici izdatoj od Nacionalnog centralnog biroa iz Zagreba, odredio pritvor Darjanu Ješovniku, dvojnom državljaninu Republike Slovenije i Republike Crne Gore. On je u noći između 6. i 7.... »

Komšić traži od zvaničnika Hrvatske da obustave progon bh. građana

Slobodna Evropa 09.04.2019
Nakon što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine informisano o pojavama vrbovanja bh. građana za šta se tereti Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić traži od zvaničnika Hrvatske da obustave progon bosanskohercegovačkih... »

Dodik: SDA onemogućava formiranje vlasti, BiH je propala zemlja

Vesti online 09.04.2019
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da SDA onemogućava formiranje vlasti na nivou BiH, jer im je cilj da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama u zajedničkim institucijama. Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, rekao je da Republici Srpskoj pripada mesto... »

Vučić u Mostaru: Srbija nema nikakvih pretenzija

Slobodna Evropa 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Mostaru da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, jer i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih. "Ako me pitate šta Srbija misli o promeni granica na Balkanu, mi smatramo da je veoma važno da svi poštuju... »

©2019 Netmark d.o.o.