Balkan arhiva vesti 09.04.2019

Od Vučića medenjaci predstavnicima BiH

Vesti online 09.04.2019
Predsednik Aleksadnar Vučić poklonio je, na nacionalnom štandu Srbije na Sajmu privrede u Mostaru, predstavnicima BiH medenjake u bojama srpske zastave i u obliku srca, na kojima piše "Budućnost nas spaja". "Ne piše ništa loše", rekao je Vučić… »

Špijunska afera: Navodno delovanje hrvatske obaveštajne službe u Sloveniji

Večernje novosti 09.04.2019
Slovenački premijer Marjan Šarec sazvao je za utorak popodne hitnu sednicu slovenačkog saveta za nacionalnu bezbednost zbog navodnog delovanja hrvatske SOA u Sloveniji. Slovenački premijer Marjan Šarec sazvao je za utorak popodne hitnu sednicu… »

Dodik: Sramota me što sam sa Komšićem i Džaferovićem davao obećanja u Briselu

Novi magazin 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio danas u Mostaru da ga je, kako je rekao, sramota što je sa hrvatskim i bošnjačkim članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Briselu davao bilo… »

Migrant umesto u Italiji završio u Srebrenici

Alo 09.04.2019
Pronašli ga u nesvesnom stanju. Šesnaestogodišnji migrant iz Libije pronađen je ispod autobusa koji je u Srebrenicu došao iz Sarajeva. Migrant je pronađen zakačen za šipku blizu točkova autobusa. Pretpostavlja se da je odabrao ovaj autobus jer je… »

Dodik sa Vučićem u Mostaru: Poseta Sabornoj crkvi i dogovor o obnovi ove Srpske svetinje

Kurir 09.04.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će danas u Mostaru gde će, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovati na Sajmu privrede, s Vučićem obići i Sabornu crkvu u tom gradu. Saborna crkva u Mostaru srušena je… »

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Novi magazin 09.04.2019
Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, Darjan Ješovnik, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, uhapšen je u subotu u Srbiji, pri pokušaju prelaska srpsko-mađarske granice, objavio je danas MUP Hrvatske. "FAST jedinica Republike… »

Branje malina i rad u polju nisu na ceni, radi se ako nema šta drugo

BBC News 09.04.2019
Od branja voća do uslužnih poslova na primorju - kako se snalaze sezonski radnici u Srbiji. Letnja sezona uveliko počinje širom Balkana. Sezonskih radnika nema ni za lek, ali je zato sve je veći broj onih koji hoće da rade u inostranstvu. Iako se… »

Zašto Komšić traži od Hrvatske da obustavi progon građana BiH?

Slobodna Evropa 09.04.2019
Nakon što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine informisano o pojavama vrbovanja bosanskohercegovačkih građana od strane Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Republike Hrvatske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić traži od… »

Dodik: SDA onemogućava formiranje vlasti, BiH je propala zemlja

Vesti online 09.04.2019
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da SDA onemogućava formiranje vlasti na nivou BiH, jer im je cilj da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama u zajedničkim institucijama. Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH… »

Kancelarija u Nemačkoj otvorena za sve ljude iz dijaspore: Golić: Posebnu pažnju posvetiti dovođenju investitora

Blic 09.04.2019
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da bi Predstavništvo Srpske u Nemačkoj trebalo da posebnu pažnju posveti dovođenju investitora u Srpsku. Golićeva je tokom posete Predstavništvu… »