Društvo arhiva vesti 09.04.2019

Građanska Vojvodina: Sramna oslobađajuća presuda za neonaciste

Novi magazin 09.04.2019
Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala je sudsku vlast da preispita odluku Apelacionog suda u Novom Sadu kojom je vođa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović oslobođen krivične odgovornosti za… »

Ispovest srpskih vojnika koji su se pre 20 godina borili na Košarama

Danas 09.04.2019
U bici koja je trajala 67 dana stradalo je 108 ljudi Na današnji dan pre dvadeset godina, započela je bitka na Košarama. Bitka na jugoslovensko-albanskoj granici koja je trajala 67 dana, bitka koja je odnela 108 života. Jedna od najtežih borbi u… »

Šešelj na Tviteru brutalno izvređao Aleksandru Jerkov

Dnevnik 09.04.2019
BEOGRAD: Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj danas na Tviteru izneo uvrede na račun poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantića, DS i LSV su zatražile da se Šešelju oduzme mandat. Liga socijaldemokrata… »

Ambasada SAD: Zbunjuće što mediji nude prostor čoveku koji je pretio novinarima

Novi magazin 09.04.2019
Zbunjujuće je zašto srpski mediji nastavljaju da nude gostovanja čoveku koji je pretio uglednim novinarima i upućivao lažne optužbe, navela je na svom tviter nalogu američka ambasada u Beogradu prenoseći tekst saopšetnja novinarskih udruženja… »

Sutra oblačno, ponegde kiša

Novi magazin 09.04.2019
Vreme u Srbiji sutra će biti promenljivo oblačno, s mestimičnim padavinama, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Jutarnja temperatura od osam do 12, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena. I u Beogradu će biti promenljivo oblačno… »

Otklonjen kvar na prelazu Sremska Rača

Večernje novosti 09.04.2019
Iz Uprave carine navode da će službenici graničnih službi svakako dati sve od sebe da se posledice dugotrajnog zastoja što pre saniraju, a carinska procedura maksimalno ubrza. Kvar na telekomunikacionoj opremi, zbog kojeg je došlo do prekida svih… »

Podnošenje zahteva za izdavanje pasoša i nedeljom

N1 Info 09.04.2019
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od 14. aprila zahtevi za izdavanje putnih isprava moći da se podnose i nedeljom od 7:30 do 15:30 sati, u zgradi SIV 3 u Ulici Omladinskih brigada 1 u Novom Beogradu. Pored toga, građanima su, kao i… »

Haški sud odbio zahtev Franka Simatovića-Frenkija za oslobađanje

Večernje novosti 09.04.2019
Međunarodni sud odbacio je zahtev bivšeg operativca Službe državne bezbednosti Srbije da bude oslobođen optužbi za zločine u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. godine. MEĐUNARODNI sud u Hagu odbacio je danas zahtev bivšeg operativca Službe državne… »

CINS: Savet REM-a ignorisao nalaze svojih službi da opravda Pink i Studio B

N1 Info 09.04.2019
CINS je objavio detalje izveštaja Službe za nadzor i analizu REM-a koji pokazuju više prekršaja Pinka i Studija B tokom predizborne kampanje za beogradske izbore 2018, a koje je Savet tog regulatornog tela ignorisao. Prorežimske televizije vodile su… »

DžIHADISTI sa košara sejali smrt u Londonu: OVK je teroristička internacionala

Pravda 09.04.2019
Nemački novinar Kit Klarenberg tvrdi da je na Kosmetu uz OVK bila teroristička internacionala. Protiv Srba ratovali mudžahedini na čelu sa Aimom al Zavahirijem, "desnom rukom" Bin Ladena. Teroristička internacionala ratovala je protiv srpskih snaga… »