Politika arhiva vesti 09.04.2019

M. Mihajlović: Izlaskom na izbore na Kosovu i Metohiji uspešniji opstanak

RTV 09.04.2019
BEOGRAD - Bivši šef Kancelarije za medije Vlade Srbije Milivoje Mihajlović smatra da raspisivanjem izbora u četiri srpske opštine u severnoj Kosovskoj Mitrovici Hašim Tači očekuje da će to izazvati nemire - da krene spirala protesta i nasilja na… »

Vojska Srbije o "državnom udaru", bivši zvaničnici kažu da se vojska zloupotrebljava

Glas Amerike 09.04.2019
BEOGRAD — Vojska Srbije, kao čuvar mira i stabilnosti, neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je u utorak posle zajedničke sednice… »

Ipak nije diskriminacija - Haradinaj smenio i Todosijevića

Glas Amerike 09.04.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smenio je ministra za administraciju lokalne samouprave Ivana Todosijevića iz Srpske liste, zbog njegove izjave povodom 20 godina od NATO bombardovanja Jugoslavije. Glas Amerike objavio je prilog o mogućoj… »

SzS: Prvi osnovni sud u Beogradu presudio Mali da plati Đilasu zbog povrede ugleda i časti

Beta 09.04.2019
Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se Siniša Mali, sadašnji ministar finansija, obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Draganu Djilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti… »

Vučić na sajmu privrede u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

Press 09.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas pre podne u Mostar, gde će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede. Foto:blic On se prvo sastatao sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom… »

Đurić: Bezbednost srpskog naroda na KiM najveća briga

RTS 09.04.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa načelnicima pet upravnih okruga sa Kosova i Metohije povodom zaoštravanja političke i bezbednosne situacije izazvanog najnovijim jednostranim i provokativnim aktima Pripštine… »

Dačić: Zabrinuti ako se ostvare najave o prestanku dotoka gasa preko Ukrajine

N1 Info 09.04.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas na energetskom skupu u Berlinu da će se potrošnja energije do 2040. godine u svetu povećati za 48 odsto i da ekonomija jedne zemlje ne može da bude bezbedna i prosperitetna ako ne postoji… »

Boško Obradović tužio Vulina

Mondo 09.04.2019
Lider pokreta Dveri Boško Obradović predao je danas na pisarnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina, zbog izjave da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima. Foto: MONDO/D… »

Predsednik Jedinstvene Srbije u poseti Atini! Palma poručio: Od Grčke ne tražimo ništa ni više, ni manje od onog što je…

Kurir 09.04.2019
Palma je rekao da Srbija ima veliku podršku Grčke na evropskom putu, kao i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao je u Atini sa… »

Trifunović: Ništa se neće desiti 13. aprila, možda će samo Vučić plakati

Nova ekonomija 09.04.2019
Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas u Čačku da nema nikakva očekivanja od protesta opozicije koji je zakazan 13. aprila u Beogradu. Trifunović je u emisiji Otvoreno o svemu čačanskog medija Ozonpress kazao je da se… »