Svet arhiva vesti 09.04.2019

Mejeva konačno uspela: Britanski parlament usvojio odlaganje Bregzita, a onda je Merkelova šokirala datumom

Kurir 09.04.2019
Donji dom Parlamenta Velike Britanije usvojio je plan premijerke Tereze Mej o odlaganju datuma izlaska iz EU sa 12. aprila na 30. jun 2019. godine. Za odlaganje „Bregzita“ glasalo je 420 poslanika, dok je 10 bilo protiv. Rezultat je bio očekivan… »

Srpski rat do istrebljenja u Johanezburgu! Ubijen 6. Srbin! Čudom preživeo jedan atentat, a sada je Ivan izrešetan u…

Kurir 09.04.2019
Ivan Đorđević (59) upucan u Johanezburgu dok je izlazio iz blindiranog vozila, on je šesti državljanin naše zemlje koji je stradao u obračunima kriminalaca u poslednjih godinu dana. Ivan Đorđević (59) za koga južnoafrički mediji tvrde da je iz… »

Počelo glasanje u Izraelu, Netanijahu pred rekordom?

Dnevnik 09.04.2019
JERUSALIM: Glasanje na opštim izborima u Izraelu je počelo, javlja AP. Birališta su otvorena u 07.00 po lokalnom vremenu, a Izraelci će danas izabrati novi parlament sa 120 članova i doneti "presudu" o daljoj političko sudbini aktuelnog premijera… »

Evropski parlament: Desničari EU napravili savez

B92 09.04.2019
Četiri desničarske i nacionalističke stranke formirale su blok pred izbore za Evropski parlament. Nacionalističke stranke u Evropi najavile su politički savez pred izbore za Evropski parlament sa željom da se promeni ravnoteža snaga u Evropskoj… »

MiG-21 na libijskom nebu: Objavljen snimak bombardovanja aerodroma u Tripoliju (video)

Pravda 09.04.2019
Libijska nacionalna armija feldmaršala Haftara raketirala je aerodrom „Mitiga“ kod Tripolija. Jedini aereodrom u zemlji koji je dosad funkcionisao. Jer, Međunarodni aerodrom „Tripoli“ razoren je i ne prima avione od 2014-te. oko njega se već… »

Ujedinjeni Arapski Emirati blokirali pristup Skypeu

Al Jazeera 09.04.2019
U toj zaljevskoj zemlji zabranili su Skype, saopćila je kompanija u vlasništvu Microsofta. Ujedinjeni Arapski Emirati zabranili su Skype, saopćila je kompanija u vlasništvu Microsofta. "Skrenuta nam je pažnja da su naš sajt i usluge blokirali… »

Da li se Musolini vraća na vlast: Za Evropski parlament kandidovao se praunuk fašističkog diktatora, ali nije jedini potomak…

Kurir 09.04.2019
Kaio Đulio Česare Musolini, praunuk fašističkog diktatora Benita Musolinija, koji je dobio ime po jednom od najpoznatijih vladara drevnog Rima, ulazi u političku arenu kandidaturom na evropskim izborima za krajnje desničarsku partiju Braća Italije… »

Kandreva protiv diskriminacije: Užina ista za sve

BBC News 09.04.2019
Gradonačelnik mesta Minerbe ukinuo kvalitetnu užinu siromašnoj migrantkinji, a posle velike bure u javnosti, kao junak se pojavio reprezentativac Italije. Fudbaler Intera Antonio Kandreva obećao je da će plaćati školsku užinu devojčici… »

Putin: Setite se Jugoslavije

RTS 09.04.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije. Odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je… »

Turska izborna komisija odbacila zahtev Erdoganove partije za ponovno brojanje svih glasova

Novi magazin 09.04.2019
Turska izborna komisija odbacila je danas je zahtev vladajuće stranke predsednika Redžepa Tajipa Erdogana za ponovno prebrojavanje svih glasova na izborima za gradonačelnika Istanbula. Izborna komisija je, međutim, odobrila ponovno brojanje glasova iz… »