Stamatović: Zid plača za sve srpske žrtve u 20. veku može da se izgradi na Zlatiboru

Beta 22.04.2019

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je neophodno realizovati svedržavni projekat izgradnje nacionalnog Memorijalnog centra svih srpskih žrtava genocida u 20. veku, a povodom 74. godišnjice od pokušaja proboja logora Jasenovac.

"Moramo da ispunimo svoju dužnost i obavezu prema precima i potomcima i jednom za svagda da se suočimo sa bolnom istinom i činjenicom da su, tokom prošlog stoleća, od Balkanskih i Velikog rata, preko Drugog svetskog i ratova tokom devedesetih godina, za ovu zemlju i očuvanje srpskog nacionalnog bića položili živote milioni pripadnika srpskog naroda", naveo je Stamatović u saopštenju.

On je ocenio da je morlana obaveza da se se na jednom mestu, poput jevrejskog "Zida plača" urežu imena heroja, žrtava i mučenika, kako bi se na simboličan način odužili srpskim stradalnicima.

Stamatović je kazao da bi taj centar trebalo da se izgradi na prostoru gde se dodiruju Srbija i prekodrinske srpske zemlje i izrazio spremnost da opština Čajetina ustupi lokaciju za izgradnju memorijala.

(Beta, 04.22.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »