Politika arhiva vesti 29.04.2019

Drecun: Nemačka pokušava da zatvori mogućnost razgovora o statusu Kosova

N1 Info 29.04.2019
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da bi rezultat sastanka u Berlinu o Zapadnom Balkanu mogao da bude definisanje narednih koraka za deblokadu dijaloga Beograda i Prištine i ništa više od toga. Drecun navodi… »

Nastavak razgovora u užem formatu, nova prilika za obnovu dijaloga 1. ili 2. jula u Parizu

Politika 29.04.2019
BERLIN – Zaključak samita u Berlinu je da nastavljamo razgovore u užem formatu, uz posredstvo EU, Nemačke i Francuske, o tome kako da pokušamo da nastavimo dijalog, rekao je sinoć predsednik Aleksandar Vučić po završetku samita u Berlinu. On je… »

Haradinaj: Priznanje, pa sve ostalo, hvala Nemačkoj; Tači: Nema pomirenja dok Srbija ne prizna Kosovo

RTV 29.04.2019
BERLIN, PRIŠTINA - Priznanje predstavlja polaznu tačku za napredak, poručio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj u govoru na samitu u Berlinu, uz opasku da to nije i krajnja tačka. On je to napisao na svom fejsbuk profilu. Haradinaj je… »

Objavljen nacrt deklaracije koja treba da bude usvojena u Berlinu: Evo šta traže od Beograda i Prištine

Telegraf 29.04.2019
Samit se održava na inicijativu Makrona i Merkel. U Berlinu je objavljen nacrt deklaracije koji bi trebalo da bude usvojen na sastanku šefovi država i vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Nemačke, tzv. Kosova, Crne Gore, Severne… »

Makron: Spustimo strasti u debati i omogućimo napredak bez tabua!

Kurir 29.04.2019
BERLIN - Francuski predsednik Emanuel Makron je pred početak zajedničkog sastanka sa liderima Zapadnog Balkana u Berlinu poručio da će se na prvom mestu razgovarati o potrebi obnavljanja dijaloga Beograda i Prištine, i to, kako je istakao, bez tabua… »

"'Veliki' se 'ustremili' na zapadni Balkan"

B92 29.04.2019
"Veliki" žele da se sada bave zapadnim Balkanom, ocenjuje ekspert za jugoistočnu Evrope Univerziteta u Gracu Florian Biber u izjavi bečkom dnevniku "Kurir". "I nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, koji nisu bili uvek… »

Vučić: Makron u Srbiji 16. jula

Beta 29.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron doputovaće u posetu Srbiji 16. jula, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink. Poseta Makrona bila je planirana za početak decembra prošle godine, ali je odložena zbog… »

Inicijativa: Skandalozna izjava Stefanovića o skupu ispred pekare u Borči

Novi magazin 29.04.2019
Inicijativa mladih za ljudska prava ocenila je danas da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavom da "nije bilo nikakvih incidenata" ispred pekare "Roma" u Borči, pokušao da relativizuje napad na vlasnika tog objekta, i da satanizuje… »

Kampanja na severu Kosova i Metohije od 13. do 17. maja

RTV 29.04.2019
BEOGRAD - Redosled kandidata na glasačkim listićima za izbore za predsednike četiri opštine na severu KiM biće određen sutra, a zatim sledi sastavljanje biračkog spiska i kampanja koja će trajati od 13. do 17. maja. To je za "Novosti" potvrdio… »

Stefanović s britanskim ministrima o unapređenju saradnje

Blic 29.04.2019
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u Londonu razgovarao sa britanskim ministrom za bezbednost i ekonomski kriminal Benom Volasom i Alanom Dankanom, ministrom za Evropu i Ameriku o unapređenju saradnje… »