Izvor: BBC News arhiva vesti 02.05.2019

Filmska priča na Tajlandu: Kralj se oženio sa svojom telohraniteljkom

BBC News 02.05.2019
Kralj i zamenica njegove službe obezbeđenja su nekoliko godina u vezi, ali je to zvanično potvrđeno tek sada. Tajlandski kralj se oženio sa svojom telohraniteljkom koja je dobila titulu kraljice, saopšteno je iz kabineta vladara te zemlje. Kralj… »

Male boginje: Američki kruzer zbog morbila morao u karantin

BBC News 02.05.2019
Niko ne sme da siđe sa kruzera, koji je navodno u vlasništvu Sajentološke crkve. Američki kruzer stavljen je u karantin na karipskom ostrvu Sveta Lucija, pošto je kod jednog putnika potvrđen slučaj malih boginja. Zvaničnica sa Svete Lucije… »

U fotografijama: „Radnici, ne robovi“ - 1. maj obeležen širom sveta

BBC News 02.05.2019
Građani širom sveta, od Rusije do Južne Afrike, proveli su 1. maj na ulicama. Doduše, imali su različite razloge za to. Svake godine u maju građani širom sveta obeležavaju nekoliko događaja - od proslave dolaska proleća, do borbe za prava… »

Huavei: Jednostavan vodič o kompaniji koja je u nevoljama

BBC News 02.05.2019
Važno je da ne zaboravite da protiv kompanije nisu podignute optužnice za špijuniranje, čak ni u slučaju koji se trenutno vodi u SAD. Mnogi danas pričaju o Huaveiju - i ne samo zato što prave vrhunske telefone koji imaju dobre recenzije. Ova… »

Mesi: Kako je Argentinac srušio Liverpul i - ponovo - oduševio svet

BBC News 02.05.2019
Barselona je pobedila Liverpul 3:0, a Mesi je postigao dva gola, zbog čega su ljubitelji fudbala odlučili da zaslužuje čak i Gvozdeni presto. U 81. minutu polufinala Lige šampiona, između Barselone i Liverpula, navijačima „redsa" širom sveta se… »