Izvor: Blic arhiva vesti 07.05.2019

Papa Franja stigao u Severnu Makedoniju: Tradicionalan doček uz hleb i so (foto)

Blic 07.05.2019
Papa Franja stigao je danas u jednodnevnu posetu Severnoj Makedoniji. Na Međunarodnom aerodromu u Skoplju dočekali su ga predsednik i premijer Ðorđe Ivanov i Zoran Zaev, kao i delegacija u kojoj su bili ministri i gradonačelnik Skoplja Petre… »

Novi izbori u Istanbulu: Imamoglu će se ponovo kandidovati za gradonačelnika

Blic 07.05.2019
Pobednik na poništenim izborima za gradonačelnika Istambula Ekrem Imamoglu ponovo će se uključiti u izbornu trku kao kandidat glavne opozicione stranke CHP sledećeg meseca kada izbori budu ponovljeni. To je danas izjavio lider CHP Kemal… »

Velika nemačka investicija stiže u Srbiju, danas konferencija za medije

Blic 07.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s nemačkim investitorom koji će u Srbiji uložiti u visoke tehnologije, saopštila je Pres služba predsednika Republike. Kako se navodi, tim povodom, predsednik Srbije i nemački partner održaće… »

"Nećemo uključivati grejanje ni da je: -20!" Pola Srbije ima tople radijatore u stanovima, a pola se smrzava

Blic 07.05.2019
Dok su u Beogradu najavili da će početi sa tehničkim toplim probama sistema, u prevodu - biće topliji radijatori, u većini gradova u Srbiji toplane će ostati pri svom ranijem stavu da je završena grejna sezona. U Srbiji će sutra biti hladno jutro… »

Joksimović: EU da osudi zloupotrebu pojma "genocid"

Blic 07.05.2019
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da bi Evropska unija i posebno neke države članice trebalo više da obrate pažnju na zloupotrebu pojma - genocid. Skupština takozvanog Kosova usvojila je danas Nacrt rezolucije o „osudi… »

Fabrici: Stav EU je jasan, prištinske takse moraju da budu ukinute

Blic 07.05.2019
Evropska unija spremna je da radi na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine čim se dve strane vrate za pregovarački sto, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. On je rekao da se nada da će "stvari ići napred", i istakao da je potreban širi… »

Porodila se, a bebe nema: Žena iz Osečine hitno primljena u bolnicu, policija sumnja da je ubila dete

Blic 07.05.2019
U regionalnu bolnicu u Valjevu jutros je primljena Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine za koju je ustanovljeno da se u toku noći porodila, ali nije želela da kaže gde je beba. Porodilja Jelena V. je lekarima odbila da kaže gde je… »

Nakon 500 dana u zatvoru: Oslobođeni novinari agencije Rojters u Mjanmaru

Blic 07.05.2019
Dvojica novinara agencije Rojters Va Lone i Kjav Soe O oslobođeni su iz zatvora u Jangonu u Mjanmaru u kojem su proveli više od 500 dana, izjavili su danas očevici. Lone i Kjav Soe O proglašeni su krivim u septembru i osuđeni su na sedam godina… »

Biznismen zbog trostrukog ubistva na Vidikovcu osuđen na 35 godina zatvora

Blic 07.05.2019
Biznismen Branko Sekulović osuđen je danas u Višem sudu prvostepenom presudom na 35 godina zatvora, zbog trostrukog ubistva koje je 2007. godine počinio u prostorijama svoje firme na Vidikovcu. Sekuloviću, inače vlasnik firme "S kompani", u kojoj su… »

"Đubre jedno, uzmi motiku u ruke": Bastać došao da blokira radove na Trgu, dočekala ga grupa nezadovoljnih, pale i uvrede…

Blic 07.05.2019
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać došao je sa grupom građana danas u podne kako bi na Trgu republike izvršio ranije najavljenu, 24-očasovnu blokadu radova. Situacija je u ovom trenutku napeta. Na Trgu su se okupilo nekoliko ljudi koji se… »